• home
 • video
 • pas verschenen

  'Run, Scott, run!': Burnley-fan loopt naar elke uitwedstrijd

  Scott Cunliffe op Turf Moor

  Burnley-fan Scott Cunliffe mag zich gerust de Forrest Gump van de Premier League noemen. Cunliffe jogt zomaar eventjes naar elke uitwedstrijd van The Clarets. Dat allemaal ten voordele van de communitywerking van Burnley FC en andere Premier League-teams.

  Equivalent van 115 marathons

  In augustus begon Cunliffe aan zijn eerste ultramarathon. Ondertussen liep hij al meer dan 85 marathons in 7 maanden. Als hij zijn traditie volhoudt, zal Cunliffe 115 marathons gelopen hebben.

   

  Afgelopen weekend speelde Burnley in en tegen Brighton. Voor Cunliffe betekende dat een trip van 445 kilometer naar de Engelse zuidkust. De ploeg van Steven Defour verloor de wedstrijd met 3-1. Gelukkig moest Cunliffe niet te voet terug naar Burnley.

  Er zijn dit seizoen te veel clubs uit Londen en het zuiden in de Premier League. Ik heb een slecht jaar gekozen!

  Scott Cunliffe

  Onderweg kan Cunliffe op heel wat steun rekenen. Andere Burnley-fans geven de Britse Forrest onderdak, een koffie of zelfs een pint. Enkele supporters vergezellen Cunliffe zelfs door een aantal kilometers mee te lopen.

  50% voor Burnley, 50% voor rivalen

  De meer dan 4.800 kilometers zullen niet voor niets geweest zijn. Cunliffe koppelt liefdadigheid aan zijn intitiatief. "Al het ingezamelde geld zal voor 50% naar de Burnley FC commuitywerking gaan. De andere 50% gaat naar de communitywerking van alle andere Premier League-teams",  zegt Cunliffe. Voorlopig bracht het goede doel van Cunliffe al 14.000 euro op.

  Cunliffe werkte 20 jaar als vrijwilliger in Zuid-Oost Azië en vond hier zijn drijfveer voor het aangaan van deze uitdaging.  "In deze gebieden kwam ik regelmatig in aanraking met criminaliteit en armoede. Door deze ervaringen leed ik aan een posttraumatische stressstoornis. Joggen was een belangrijk onderdeel in mijn therapie." 

  Inmiddels heeft de Brit er al 14 van de 19 uitwedstrijden opzitten. De volgende uitmatch op het programma is Newcastle. Dan moet Cunliffe een tocht van 160 kilometer maken richting het noorden.

  Bekijk een verslag van zijn tocht naar Brighton

  Sympathisanten lopen mee met Scott Cunliffe