• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgian Cats kennen hun programma voor het EK 2019

  Belgian Cats

  De Belgian Cats treffen Rusland, Wit-Rusland en Servië in de poulefase.

  Het programma voor de Belgian Cats op het EK basketbal van 27 juni tot 7 juli is definitief vrijgegeven door FIBA Europe. België werd in poule D geplaatst en heeft als tegenstanders het gastland Servië, Rusland en Wit-Rusland.

  De Belgische vrouwen werden derde op het EK in 2017 in Praag en vorig jaar vierde op het WK in Tenerife. Dit jaar beginnen ze aan het EK in Servië in Zrenjanin tegen Rusland op 27 juni om 17u45u.

   

  Op 28 juni om 17.45u moet de ploeg van Philippe Mestdagh het opnemen tegen Wit-Rusland en tenslotte werken ze hun laatste wedstrijd in de poulefase af tegen gastheer Servië op 30 juni om 20.30u.

   

  De eerste van elke poule kwalificeert zich rechtstreeks voor de kwartfinales. De tweede en derde van de groep zullen baragewedstrijden moeten spelen om naar de volgende ronde door te stoten. Voor de Belgen zou dit tegen de tweede of derde uit poule C zijn. Die bestaat uit Hongarije, Turkije, Italië en Slovenië. 

   

  Het EK vindt plaats in Letland (in hoofdstad Riga) en in Servië (in Nis en Zrenjanin). De barrages worden gespeeld in Riga en Belgrado, vanaf de kwartfinales worden de wedstrijden afgewerkt in Belgrado. 

   

  De eerste zes landen op het EK 2019 mogen in een onderling toernooi uitmaken wie zich plaatst voor de Olympische Spelen in Tokio in 2020.

  Het programma van de Belgian Cats

  België-Rusland 27 juni 17.45u
  België-Wit-Rusland 28 juni 17.45u
  België-Servië 30 juni 20.30u