• home
 • video
 • pas verschenen

  Driepunter in slotminuut houdt opmerkelijke reeks van Harden in leven

  James Harden maakt een driepunter

  James Harden had nog wat punten nodig op het einde van de match.

  Een moeilijke avond tegen Dallas leek een einde te brengen aan de opmerkelijke reeks van James Harden. Maar dankzij een ultieme driepunter in de slotminuut heeft de NBA-ster nu 30 duels op rij minstens 30 punten.

  James Harden is een man met een missie in de NBA. De superster van de Houston Rockets is bezig aan een opmerkelijke reeks van opeenvolgende wedstrijden met minstens 30 punten. Aan die reeks leek vannacht een einde te komen.

   

  Harden had tegen Dallas duidelijk last van een schouderblessure en met minder dan 3 minuten op de klok stonden "amper" 20 punten achter zijn naam. "Op dat moment dacht ik dat zijn reeks ten einde zou komen", zei Houston-coach Mike D'Antoni. "Maar James was ongelooflijk."

   

  Met 2 driepunters en 2 vrije worpen raakte Harden aan 28 punten en in de slotminuut creëerde spelmaker Chris Paul nog een driepuntkans voor Harden. Die greep de kans met beide handen. Dankzij die driepunter heeft Harden nu al 30 wedstrijden op een rij minstens 30 punten gemaakt. "Hij had 28 punten, natuurlijk wou ik dat hij zijn reeks kon voortzetten", zei Paul.

  Bekijk de cruciale driepunter in de slotminuut

  Ook memorabele avond voor Chris Paul

  Het was niet alleen voor Harden een belangrijke avond, ook Chris Paul had iets te vieren. Dankzij 11 assists tegen Dallas sprong de spelmaker van Houston over Gary Payton op de ranking van meeste assists in de NBA. Paul neemt nu de achtste plaats op die ranking in. O ja, Houston won trouwens van Dallas met 120-104.

  James Harden