• home
 • video
 • pas verschenen

  De Buck springt naar 8e plaats, Seppe Smits 12e op WK snowboard

  Seppe Smits

  Seppe Smits in actie in Park City.

  Op het WK snowboard in de Verenigde Staten is Sebbe De Buck op de 8e plaats geëindigd in de slopestyle. Titelverdediger Seppe Smits vierde zijn wederoptreden met een 12e plaats.

  Park City vormde de voorbije dagen het decor voor het WK snowboard. Gisteravond had de finale van de slopestyle moeten plaatsvinden, maar die ging niet door. Stormweer maakte springen over de hindernissen te gevaarlijk voor de boarders.

   

  Daarom keek de jury naar de resultaten uit de kwalificaties. Daarin had de 19-jarige Amerikaan Chris Corning de meeste punten verzameld. Twee jaar geleden, toen Seppe Smits het WK won, stond hij als 17-jarige knul al als 3e op het podium.

   

  Smits had zich in de States niet kunnen plaatsen voor de finale. Het WK was de eerste wedstrijd voor de titelverdediger na zijn kruisbandblessure.

   

  Sebbe De Buck had zich met een 8e plaats wel verzekerd van de strijd om de medailles, maar die werd dus afgelast.

  WK snowboard in Park City: uitslag slopestyle (m)
  1. Chris Corning (VS) 93.25 ptn
  2. Mark McMorris (Can) 93.00
  3. Judd Henkes (VS) 90.50
  4. Hiroaki Kunitake (Jap) 89.75
  5. Takeru Otsaku (Jap) 89.50
  6. Niek van der Velden (Ned) 87.50
  7. Mons Roisland (Noo) 83.75
  8. Sebbe De Buck 82.50
  11. Redmond Gerard (VS) * 72.50
  12. Seppe Smits 66.50
  * olympisch kampioen  

  Bij de vrouwen ging de 17-jarige Nieuw-Zeelandse Zoi Sadowski-Synnott met het goud aan de haal. Zij won de slopestyle voor Silje Norendal (Noo) en olympisch kampioene Jamie Anderson (VS). Loranne Smans werd 23e.

  Smits en De Buck in actie op het WK:

  Geen Big Air

  De snowboarders moesten in Park City ook een streep maken over de big air-competitie. Een opkomende sneeuwstorm gooide roet in het eten.

   

  In de big air glijden de snowboarders van een gigantische schans. Seppe Smits sprong de voorbije jaren al 3 keer naar de WK-medailles: brons in 2013 en zilver in 2009 en 2011.

   

  Dit jaar was hij samen met Sebbe De Buck en Stef Vandeweyer ingeschreven voor de big air-competitie. Bij de vrouwen had Loranne Smans de Belgische eer moeten verdedigen.