• home
 • video
 • pas verschenen

  Broer en zus Coolman spelen zondag allebei bekerfinale: "Heel speciaal"

  Pieter en Nina Coolman spelen voor de 2e keer allebei de finale van de Beker van België.

  Pieter en Nina Coolman spelen voor de 2e keer allebei de finale van de Beker van België.

  Zondag is bekerfinale-dag in het volleybal. En vooral voor de familie Coolman kan het een onvergetelijk weekend worden. "Het zou fantastisch zijn als mijn zus Nina en ik allebei de Beker van België winnen",  zegt Pieter Coolman.

  "6 jaar geleden won enkel Pieter zijn bekerfinale"

   

  "De laatste keer dat we samen de finale speelden, is 6 jaar geleden", herinnert Nina Coolman (Hermes Oostende) zich. "Pieter speelde toen bij Roeselare, ik bij Kieldrecht. Uiteindelijk won van ons twee enkel Pieter de finale."

   

  "Omdat we toen bij een topclub speelden, vond iedereen vond het normaal dat we allebei de finale van de Beker van België speelden. Maar hoe ouder je wordt, hoe meer je beseft dat dat niet zo evident is om als broer en zus op dezelfde dag te strijden voor bekerwinst. Het wordt zondag iets heel speciaals."

   

  "De hele familie kijkt uit naar zondag", zegt Pieter Coolman (Knack Roeselare). "Het zou fantastisch zijn als we zondagavond allebei een feestje kunnen bouwen."

   

  "Of we zondag voor elkaar zullen supporteren? We zien elkaar niet vaak aan het werk", zegt Pieter Coolman. "De bekerfinale zal de 3e wedstrijd zijn van Nina die ik dit seizoen zal  bekijken. Ik hoop dat wij met Roeselare tegen dan al in een feeststemming zijn."

  Nina Coolman: "Bekerfinale in Sportpaleis is hoogtepunt"

  Nina Coolman staat met competitieleider Hermes Oostende tegenover Michelbeke in de bekerfinale. "De avond voor de bekerfinale gaan we op afzondering in een hotel. Voor de rest bereiden we de bekerfinale voor zoals alle andere matchen", zegt Coolman.

   

  Het is al 36 jaar geleden dat Hermes Oostende de Beker van België op zak kon steken. "De laatste 10 jaar spelen we weer op het hoogste niveau, daarvoor waren we een beetje weggezakt. De laatste jaren zijn we al enkele keren dicht bij bekerwinst geweest."

   

  Tegenstander Michelbeke staat pas 8e in de stand. "Die ploeg staat niet op zijn plek", vindt Coolman. "Michelbeke is heel slecht begonnen aan het seizoen. Ze hebben echt wel een goede ploeg."

   

  "Er komen 10.000 supporters naar het Sportpaleis. Dat maak je niet elk weekend mee. De bekerfinale wordt een hoogtepunt voor ons."

  Pieter Coolman: "Enige match die we voor zoveel volk spelen"

  Pieter Coolman strijdt met Roeselare dan weer tegen Aalst. "Hoewel we al veel bekerfinales gespeeld hebben, blijft die wedstrijd heel speciaal", zegt Pieter Coolman.

   

  Met Aalst krijgt Roeselare wel een taaie brok voorgeschoteld. "In de

  competitie wonnen we met 3-2, in de League Trophy verloren we met 2-3.

  En deze week heeft Aalst Maaseik geklopt met 3-0. Het zal een heel

  moeilijke match worden."

   

  "We spelen zondag in het Sportpaleis, een heel grote en prachtige zaal. Het is de enige match van het seizoen dat we voor zoveel volk mogen spelen."

   

  "Ik heb gehoord dat er zondag meer Aalst-supporters zullen zijn dan Roeselare-fans. Het is voor Aalst de eerste bekerfinale in jaren. Hoe meer toeschouwers er komen, hoe beter dat is voor de wedstrijd." 

  Kijk zondag naar live naar beide bekerfinales

  14u Roeselare - Aalst op Eén en livestream
  18.15u Oostende - Michelbeke op Canvas en livestream