• home
 • video
 • pas verschenen

  STVV moet 2.000 euro boete betalen voor wangedrag fans tegen Genk

  " "

  Bij de verzorging van Steppe en Dewaest gooiden enkele thuisfans bierbekertjes op het veld.

  De supportersincidenten bij de Limburgse derby STVV-Genk komt de thuisclub op een boete van 2.000 te staan. Dat bevestigt de Belgische voetbalbond. Ook de fans van Genk gingen over de schreef, maar die zaak moet nog voorkomen.

  De beladen derby begon op 18 januari met enkele minuten vertraging. Voornamelijk Genkse fans, maar ook Truiense supporters hulden Stayen in een dikke rookwolk voor aanvang van de wedstrijd.

   

  Toen in de 40e minuut STVV-keeper Kenny Steppe en Genk-verdediger Sébastien Dewaest na een botsing verzorgd moesten worden, gooiden enkele thuisaanhangers bierbekertjes en andere projectielen op het veld.

   

  Bondsprocureur Kris Wagner vorderde voor de beide incidenten 2.000 euro. De Geschillencommissie bevestigde die sanctie bij verstek.

   

  Ook KRC Genk gaat niet vrijuit, maar moet wellicht pas volgende week voorkomen. De competitieleider riskeert een boete voor het vuurwerk dat de Genk-fans in Sint-Truiden hebben afgestoken.

   

  De vuurpijlen hebben het kunstgrasveld van STVV flink beschadigd en STVVvordert die schade terug van Genk. Genk gaat daarmee akkoord.