• home
 • video
 • pas verschenen

  "De ref langs de zijlijn zal morgen een rustige avond hebben"

  Michel Preud'homme (links) en Philippe Clement (rechts) tijdens de thuiswedstrijd.

  Morgenavond zijn alle ogen gericht op de Luminus Arena waar Racing Genk en Standard elkaar bekampen. Bij winst voor de thuisploeg volgt Standard al op 14 punten in het klassement. Genk-trainer Philippe Clement wil niet rekenen. "Een kampioenschap in België is een marathon."

  "Michel en ik hebben veel respect voor elkaar"

  Genk-Standard is ook een beetje het duel tussen trainers Philippe Clement en Michel Preud'homme. Zal er naast het veld veel te zien zijn in Genk? "Neen, de ref langs de zijlijn zal een rustige avond hebben", weet Clement nu al.

   

  "Michel en ik hebben heel veel respect voor elkaar en zullen zeker niets naar elkaar roepen. Wij zijn de mensen die de ploeg zetten en een idee hebben over wat er moet gebeuren op het veld. Uiteindelijk draait het om de uitvoering en daar zorgen de spelers voor."

   

  "Je kunt als trainer fantastische ideeën hebben en de juiste oplossing, maar het moet op de juiste manier uitgevoerd worden. De belangrijkste acteurs zijn altijd de spelers en niet de coaches."

  De belangrijkste acteurs zijn altijd de spelers en niet de coaches.

  Philippe Clement

  "Kampioenschap in België is een marathon"

  Bij een Limburgse zege volgt Standard al op 14 punten in het klassement. Zijn de Luikenaren dan uitgeteld voor de titel? "Er komen nog altijd 5 matchen in de reguliere competitie", aldus Clement.

   

  "Ik ben enkel bezig met ons eigen puntentotaal. Ik heb het al tot vervelens toe gezegd dat er na 30 speeldagen pas kan worden gezegd wat de doelstelling is. Dan pas heb je een idee van de situatie en krijg je 10 finales."

   

  "Zo'n kampioenschap in België is een marathon waarin heel veel wordt bepaald in de laatste 5 kilometer. Ik ben daar dan ook niet mee bezig. Ik probeer mijn team zo goed mogelijk te zetten. Als we er na 40 wedstrijden het maximum hebben uitgehaald, zal ik heel tevreden zijn."

  Als we er na 40 wedstrijden het maximale hebben uitgehaald, zal ik heel tevreden zijn.

  Philippe Clement

  "Niemand zal morgen domineren"

  En de wedstrijd dan? Wat verwacht Clement daarvan? "Geen enkele ploeg zal 90 minuten domineren. Het zullen de sleutelspelers zijn die het verschil zullen maken. Zij hebben er een hele hoop en wij ook. Laat ons hopen dat het dan ook een open wedstrijd wordt."

   

  "Persoonlijk kijk ik heel erg uit naar deze wedstrijd. We kennen de scenario's en kennen het spel dat Standard wil spelen. Het wordt een grote uitdaging voor mijn team, het begin van een heel interessant drieluik voor mijn groep."

   

  Niet het eerste belangrijke drieluik van het seizoen. "Klopt. We hebben al veel uitdagingen gehad en ik ben blij met de manier waarop mijn groep daarmee is omgegaan."

  Het zullen de sleutelspelers zijn die het verschil zullen maken. Zij hebben er een hele hoop en wij ook.

  Philippe Clement