• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Herck: "We moeten ook in de Fed Cup hoog durven te dromen en te mikken"

  Johan Van Herck.

  Belgiê bekampt Frankrijk zaterdag en zondag in Luik.

  Afgelopen weekend klopten de Belgische mannen Brazilië, komend weekend probeert de Fed Cup-ploeg Frankrijk eveneens een lesje te leren. Johan Van Herck, net terug uit Brazilië, ziet kansen tegen een sterk Frans blok. "We kunnen bewijzen dat we een heel sterk team zijn."

  Van Herck: "Een fantastische uitdaging"

  Johan Van Herck loodste het voorbije weekend de Davis Cup-ploeg voorbij Brazilië, zaterdag en zondag moet de nieuwe Fed Cup-kapitein hetzelfde proberen te doen met de Belgische vrouwenploeg.

   

  "Ik heb heel veel motivatie om met de meisjes hetzelfde te proberen te verwezenlijken", zegt Van Herck aan Sporza. "We staan voor een mooie uitdaging."

   

  "Natuurlijk is dit iets anders. Davis Cup doe ik al enkele jaren, deze meisjes ken ik iets minder. Het is aanpassen, maar tot nu toe verloopt het heel goed. Het is een fantastische uitdaging."

   

  "We spelen tegen een sterke Franse ploeg en we hebben meteen al onze kwaliteiten nodig. We kunnen bewijzen dat we een heel sterk team zijn."

   

  "We mogen hier de overwinning ambiëren. Ik denk dat we sterk genoeg zijn om dit Frankrijk te kunnen kloppen. We moeten ook hier heel hoog durven te dromen en te mikken."

  Mertens: "In tennis kan alles en zeker in Fed Cup"

  Elise Mertens is de Belgische kopvrouw tegen Frankrijk. "Het wordt zeker een moeilijke ontmoeting, maar als team staan we klaar. We voelen ons goed en trainen elke dag samen. De sfeer wordt alleen maar beter en beter. Hopelijk volgt zaterdag en zondag een mooi resultaat."

   

  "Op papier is Frankrijk een sterke tegenstander. Ze zijn met hun beste speelsters gekomen. Het wordt zeker niet makkelijk, maar in tennis kan alles en zeker in Fed Cup. We spelen om te winnen."

  Bekijk ook gesprekjes met Bonaventure, Flipkens, Van Uytvanck