• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Avermaet: "Vanaf vandaag weet ik of ik genoeg heb gestudeerd voor mijn examens"

  Greg Van Avermaet

  Zal de zon schijnen voor Greg Van Avermaet en zijn CCC-ploeg in 2019?

  Greg Van Avermaet begint vandaag aan zijn seizoen, voor het eerst in 9 jaar niet in het rood van BMC maar in het oranje van CCC. "Het is echt wel tijd. Ik kan alleen nog verbeteren door wedstrijden te rijden."

  Net als de voorbije 2 jaar trapt Greg Van Avermaet zijn jaar af in de Ronde van Valencia. "Het voelt toch wat als een eerste schooldag. Heb ik deze winter genoeg gestudeerd om door de examens te geraken, zodat ik aan het seizoen mag beginnen?"

   

  "De winter was vrij goed. Ik sta waar ik wil staan. Maar het is nu echt wel tijd om te beginnen koersen. Ik kan alleen nog verbeteren door wedstrijden te rijden."

   

  "Het eerste doel in Valencia is om elkaar wat beter te leren kennen. We zijn wel al samen op stage geweest, maar hebben nog niet met elkaar gekoerst. We moeten de waardeverhoudingen een beetje proberen in te schatten."

   

  "Daarnaast gaan we toch ook proberen mee te doen voor een ritzege. Voor mezelf denk ik dan vooral aan de 3e rit. Een klassement zal er niet inzitten, denk ik."

  Greg Van Avermaet

  Greg Van Avermaet in zijn nieuwe outfit.

  "Ik hoop dat er ook andere renners zullen opstaan"

  Kon Van Avermaet de voorbije seizoenen af en toe nog in de luwte vertoeven met ook nog onder meer Porte en Dennis bij BMC, dan is dat bij CCC niet meer mogelijk. "Je voelt dat er iets meer druk opzit, omdat ik de enige kopman ben."

   

  "Ik hoop dat andere renners die misschien nog niet zo bekend zijn ook zullen opstaan. Zoals Bevin al gedaan heeft in de Tour Down Under. We willen als ploeg graag overal mee kunnen doen."

   

  "Voor de klassiekers maak ik me niet zoveel zorgen (over de sterkte van de ploeg). Ik denk dat die mannen supergemotiveerd zijn. We hebben toch 5 à 6 namen die al heel wat ervaring hebben in dat werk. En een goeie Van Keirsbulck, Van Hoecke en Van Hooydonck kunnen in een finale misschien boven zichzelf uitstijgen."

   

  Maar de zeges zullen wellicht toch van Van Avermaet moeten komen. In 2018 waren dat er maar 2. "Toch had ik een heel regelmatig seizoen, met top 10 in alle grote koersen en 8 dagen geel in de Tour. Ik hoop hetzelfde hoge niveau te halen, maar nu wel met een uitschieter."

   

  "Ik heb geen testresultaten van op de training om mij aan vast te klampen. Ik ben niet echt de man van de testjes. Maar ik ben nog altijd supergemotiveerd in mijn hoofd, dat is het belangrijkste. Dat mentale aspect wordt vaak onderschat in de sport. En als de resultaten snel zullen komen, zal het nog net iets makkelijker lopen."

  Greg Van Avermaet

  Greg Van Avermaet en de oranje brigade van CCC.