• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Geen schorsing voor Plastoen, Rosted mist 2 wedstrijden

  Plastoen

  Plastoen kan niet geloven dat hij zopas rood heeft gekregen.

  Gent-spelers Igor Plastoen en Sigurd Rosted hebben in beroep een mildere straf gekregen voor hun rode kaarten in de bekermatch tegen KV Oostende.

  Plastoen en Rosted kregen in de heenmatch van de halve finales van de beker allebei een rood kaartje te zien van scheidsrechter Dierick. Het schikkingsvoorstel van de bond was om de Oekraïner 1 match te schorsen en de Noor 3 matchen.

   

  Gent ging in beroep en die strategie pakte goed uit. De Geschillencommissie vindt dat de uitsluiting voor Plastoen volstaat en maakt 1 van de 3 schorsingsmatchen van Rosted voorwaardelijk. Hierdoor mist die laatste enkel de matchen tegen Moeskroen en Waasland-Beveren.

  Verslag van Gent-Oostende