• home
 • video
 • pas verschenen

  Evenepoel na zijn debuut in San Juan: "Het is een droomweek geweest"

  De Ronde van San Juan zit erop. Het sein voor Remco Evenepoel om zijn eerste week als eliterenner te evalueren. "Ik heb hier veel geleerd."

  Remco Evenepoel fietste zeven dagen lang zeer alert rond in Argentinië. Met een aantal ontsnappingspogingen en hard labeur voor kopman Julian Alaphilippe reed de neoprof zich een paar keer in de kijker.

   

  Ook in de slotetappe schudde Evenepoel aan de boom. "Ik viel aan om een bonus te nemen en mijn jongerentrui wat veiliger te stellen, maar jammer genoeg reden ze het gat dicht", blikt Evenepoel terug.

   

  "Even later reed ik zowel voor- als achteraan lek. Het was een moment dat er hard gereden werd, maar ik kon toch weer aansluiten. Dat is iets dat ik als prof dan ook weer meegemaakt heb."

   

  "Uiteindelijk ben ik in deze etappe nooit in de problemen gekomen. Ik heb de nummer 2 van de groene trui goed in de gaten gehouden om te zien of hij niet zou aanvallen. Ik denk dat ik een goeie rit gereden heb."

  Ik reed zowel voor- als achteraan lek. Dat heb ik dan ook weer meegemaakt.

  "Heb hier veel meegemaakt"

  "Ik heb hier heel veel meegemaakt", maakt Evenepoel de balans van de hele ronde op.

   

  "Het is een droomweek geweest. Ik heb me voorin goed kunnen tonen en heb mijn job gedaan voor het team. Ik heb daar veel uit kunnen leren."


  "Mijn podiumplaats in de tijdrit, daar ben ik fier op. Ook dat ik me leeggereden heb voor Julian Alaphilippe zal ik niet snel vergeten. Het gevoel dat ik na die rit had zal ik me nog lang herinneren."

   

  "Deze groene jongerentrui toont dat ik een goeie week gehad heb en dat ik de beste renner onder 23 jaar was. Dit geeft een grote motivatie voor de volgende weken."

   

  Wat zegt dit over de WorldTour-koers in de Verenigde Arabische Emiraten, die op 24 februari start en waar Evenepoel ook aan de start komt?

   

  "Daar wil ik geen grote uitspraken over doen. Het zal bergop veel harder gaan dan hier. Anderzijds zijn er daar zwaardere klimmetjes die me iets beter liggen."

  Onze man in Argentinië bij Remco Evenepoel: