• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Terugkeer LeBron James levert LA Lakers zege op: "Maar ik ben doodop"

  LeBron James nam zijn ploeg opnieuw op sleeptouw.

  Dankzij de terugkeer van LeBron James, hersteld van een liesblessure, hebben de LA Lakers weer aangeknoopt met de overwinning. De vedette was bijna goed voor een triple-double, "ook al ben ik nog maar 80 procent", zei hij.

  De LA Lakers moesten het 17 wedstrijden zonder sterspeler LeBron James stellen en dat hebben ze gevoeld. De Lakers gingen 11 keer onderuit en raakten zo de voeling kwijt met een plek voor de play-offs. De terugkeer van LeBron, die sukkelde met een liesblessure, was dan ook meer dan welkom.

   

  Tegen stadsgenoot LA Clippers leken de Lakers op weg naar een vlotte zege, tot ze in het vierde quarter een bonus van 14 punten verspeelden. Pas in de verlengingen konden ze afrekenen met de Clippers: 123-120.

   

  LeBron James was bij zijn terugkeer goed voor 24 punten en 14 rebounds. Hij kwam slechts één assist tekort voor een triple-double. "Maar ik ben doodop", gaf hij toe. "Ik voel het dat ik vijf weken out was. Ik wou dat ik met mijn vingers kon knippen en ik in mijn bed lag. Ik ben nog maar 80 procent, we zullen zien hoe ik me morgen voel."

  Bekijk hier enkele hoogtepunten: