Campenaerts neemt deel aan Namibisch kampioenschap tijdrijden

  Victor Campenaerts

  Heeft Victor Campenaerts de wind in de zeilen in Windhoek?

  Victor Campenaerts vertoeft momenteel op grote hoogte in Namibië om zich voor te bereiden op zijn werelduurrecordpoging. Morgen houdt hij een eerste testje op het Namibisch kampioenschap tijdrijden.

  Regerend kampioen Drikus Coetzee krijgt er morgen een stevige concurrent bij op het nationale kampioenschap tijdrijden in Windhoek. Victor Campenaerts heeft zich als "gastrijder" ingeschreven voor het kampioenschap om zich zo een eerste keer dit seizoen te meten op de tijdritfiets.

   

  Campenaerts zelf had gehoopt er "een goeie training" van te maken, maar dat is buiten zijn trainer gerekend. "Als ik de voorspelde tijd zie, wordt het een héél harde training", schrijft de Europese kampioen op Instagram.

   

  Als Campenaerts het voorspelde schema van zijn coach volgt, zal hij aan een gemiddelde van net geen 50 km/u komen. Coetzee haalde vorig jaar 48,8 km/u, dus de renner van Lotto-Soudal zal sowieso uit zijn pijp moeten komen als hij wil winnen, ook al hangt daar deze keer geen truitje aan vast.