• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Sporza(.be) zendt in 2019 de 8 Bingoal Cycling Cup-wedstrijden uit

  Timothy Dupont won de Beker van België in 2017 en 2018.

  De Beker van België wielrennen ziet er dit jaar een beetje anders uit. Het nationale regelmatigheidscriterium krijgt een nieuwe naam en is teruggebracht tot 8 wedstrijden, die allemaal op Sporza te zien zijn. 

  "De Beker van België (vorig jaar bekend als de Napoleon Cycling Cup, red) heeft de voorbije drie jaar een eigen plaats verworven in het wielerlandschap", zegt de organisatie.

   

  "We kregen mooie gevestigde waarden op de erelijst, afgewisseld met jonge en/of minder bekende namen. Laat dat nu net het doel zijn van de Beker van België: jonge renners de kans geven om tegen de oude rotten in het vak te strijden én ook te winnen. Met zicht op de opwaardering van hun erelijst."

   

  "Na drie jaar was ook de Beker van België toe aan opwaardering. We zijn dan ook niet weinig trots dat alle wedstrijden, in 2019 gereduceerd tot acht stuks, live op Sporza zullen te zien zijn. Dat voelt in het wielrennen toch een beetje aan als thuiskomen."

   

  "Zonder twijfel geeft die samenwerking onze wedstrijden en het klassement nog meer uitstraling. Ook niet onbelangrijk: Eurosport blijft zorgen voor internationale zendtijd. Een gouden combinatie, onder meer in het vooruitzicht van de UCI-hervormingen die in de pijplijn zitten."

   

  Bondsvoorzitter Tom Van Damme is ook in zijn nopjes. "Dankzij de bundeling van de belangrijkste Belgische 1.1-wedstrijden krijgen de organisatoren van deze hoogstaande koersen een nieuwe impuls. Het bewijst meteen dat er, naast de WorldTour, nog plaats is voor andere kwaliteitsconcepten", zegt Van Damme.

  Zonder twijfel krijgen onze wedstrijden en het klassement dit jaar nog meer uitstraling. 

  "Aanbod dat we moeilijk konden weigeren"

  Sporza treedt dit jaar op als mediapartner van de Beker van België.

   

  "Deze  koersen hebben de voorbije jaren aangetoond dat er in Vlaanderen naast de grootste klassiekers ook ruimte is voor andere wedstrijden, die met een herkenbaar parcours en een jeugdig deelnemersveld een kennerspubliek kunnen bekoren", zegt Sporza-manager Luc Van Langenhove.

   

  "Sporza wil graag mee aan die kar trekken en zal de 8 koersen van deze Beker Van België live uitzenden op één. Sporza.be zal zorgen voor live-online-coverage zoals u en onze andere gebruikers dat van ons gewend zijn, met livestream en met tekst- en beeldverslag."

   

  "De Bingoal Cup is voor Sporza een welgekomen opportuniteit. En daarnaast is het ook gewoon een heel waardevol project, omdat de Bingoal Cup – zoals gezegd - kansen geeft aan jonge renners."

   

  "De VRT en Sporza kunnen er mee voor zorgen dat dit initiatief kan blijven bestaan én, meer nog, zich verder kan ontwikkelen. Dat aanbod konden wij heel moeilijk weigeren."

  De kalender van de Beker van België 2019

  1. GP Monseré - 10/3/2019
  2. GP Marcel Kint - 26/5/2019
  3. Circuit de Wallonie - 30/5/2019
  4. Dwars door het Hageland - 21/6/2019
  5. Halle-Ingooigem - 26/6/2019
  6. Schaal Sels - 25/8/2019
  7. Kampioenschap van Vlaanderen - 20/9/2019
  8. Memorial Rik Van Steenbergen - 13/10/2019