• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Evenepoel: "Vandaag eerste testje bergop, kijk ook al uit naar tijdrit"

  Remco Evenepoel

  Remco Evenepoel: "Stiekem heb ik al aan de Spelen in Tokio gedacht."

  De kop is eraf voor Remco Evenepoel, maar de komende dagen zal hij pas écht getest worden. "Die tijdrit en die bergrit? Ik kijk er al enorm naar uit."

  De week van Evenepoel

  • Rit 2: Korte klim naar Lago Punta Negra: "Dat wordt een eerste testje bergop. Die klim is niet echt lang, maar als ze 4 keer voluit gaan bergop dan zal het op het einde wel pikken. Voor de ploeg zou het in het voordeel zijn als er stevig bergop wordt gereden (voor Alaphilippe). Ik heb het zelf ook het liefst zo zwaar mogelijk. Van Iljo (Keisse) heb ik wel gehoord dat vooral het stuk na de klim lastig is. Op de dijk worden dan vaak waaiers getrokken."

   

  • Rit 3: tijdrit: "Ik had graag gehad dat het nog iets langer zou zijn dan 12 kilometer, maar je moet het nemen zoals het is. Het is ook niet met een tijdritfiets, maar dat is voor iedereen hetzelfde. Ik kijk er wel naar uit. Het wordt een eerste test om te zien hoe hard ik kan gaan tegenover de profs."

   

  • Rit 5: koninginnenrit naar Alto Colorado: "Ik kijk al uit naar die dag. Ik heb de beelden van vorig jaar al eens bekeken. Het is een klim die niet supersteil omhoog gaat, maar er wordt wel altijd snel op gereden. Ik ga proberen om mijn grens zo ver mogelijk te leggen, om zo lang mogelijk het tempo bergop te volgen."

   

  • Wanneer is je debuut geslaagd? "Als ik deze ronde kan uitrijden, zonder problemen en zonder kleerscheuren. Dat is de eerste stap. Voor de rest zien we wel. Ik moet de jongens in het peloton ook nog wat leren kennen. Hier rijden onder meer Sagan en Cavendish, grote namen toch. Het wordt een mooie eerste week."

  En daarna?

  "Mijn programma is goed gevuld tot het BK wielrennen (met onder meer de UAE Tour, de Ronde van Catalonië en de Ronde van Turkije). Daarna zien we wel weer. Normaal gezien zal ik het WK bij de beloften rijden. Het zou gek zijn als ik al meteen met de profs mocht meedoen."

   

  Verderop doemen ook al de Olympische Spelen in Tokio op, met onder meer de beklimming van de mythische Mount Fuji. "Daar heb ik stiekem al aan gedacht. Maar dat zijn doelen voor later. Ik heb nog veel tijd om daar naartoe te werken."

  Het interview met Remco Evenepoel