• home
 • video
 • pas verschenen

  Een streepje nostalgie: De Bruyne scoort en dat doet ons denken aan...

  De Bruyne met de 2-0 tegen Brazilië en de 3-0 tegen Burnley.

  Kevin De Bruyne werd gisteren uitgeroepen tot Man van de Match na het FA Cup-duel tegen Burnley. De Rode Duivel zorgde eveneens voor de 3-0 en dat deed ons terugdenken aan zijn streep tegen Brazilië op het afgelopen WK in Rusland.

  Van blessures lijkt helemaal geen sprake meer te zijn bij Kevin De Bruyne. Tegen Burnley startte de Rode Duivel gewoon weer in de basis en was hij meteen goed voor een assist en een doelpunt. Een doelpunt dat bij ons een belletje deed rinkelen. Oordeelt u zelf maar.

  VIDEO: De Bruyne met een streep tegen Burnley & Brazilië

  Guardiola: "We hebben De Bruyne echt nodig, hij is zo slim"

  De terugkeer van Kevin De Bruyne in het elftal van Guardiola doet de Spaanse City-coach meer dan plezier. "Het is niet makkelijk wanneer spelers lang geblesseerd zijn", vertelt Guardiola na de 5-0-zege. "Daarom probeerden we Kevin zijn speelminuten goed in te schatten."

   

  "Natuurlijk hadden we hem nodig vandaag. We hebben hem nodig omdat hij zo slim is met zijn passes en agressiviteit in zijn spel heeft. Hij helpt het team echt."

   

  De Bruyne lijkt wel een abonnement te hebben op zulke goals. In alle competities samen scoorde de Rode Duivel dit seizoen al 10 goals van buiten het strafschopgebied. Geen enkele Premier League-speler doet beter. Indrukwekkende cijfers, gezien zijn lange blessure.

  Zoek de vijf verschillen