Ga naar de inhoud

Gelateria van ex-prof Fornaciari bekroond tot "IJssalon van het Jaar"

 do 24 januari 2019 17:12
Paolo Fornaciari en Alessandro Ballan
Paolo Fornaciari geeft een ijsje aan ex-ploegmaat en ex-wereldkampioen Alessandro Ballan.

Als renner was hij een meesterknecht, maar in zijn carrière na de koers heeft Paolo Fornaciari zich ontpopt tot meesterchef. Met zijn ijssalon Ultimo Kilometro viel hij in de prijzen op een jaarlijkse vakbeurs.

IJssalons zijn populair bij ex-renners, denken we maar aan Riccardo Ricco die op Tenerife zijn dopingschorsing uitzit al hoorntjes vullend. Maar de meest succesvolle ijscomaker uit het peloton is zonder twijfel Paolo Fornaciari.

 

Fornaciari, als ex-prof meesterknecht van onder meer Bettini, Bartoli en Simoni, baat in Buggiano in Toscane ijssalon Ultimo Kilometro uit. Dat werd op een vakbeurs in Rimini verkozen tot Beste IJssalon van Italië.

 

Als klap op de vuurpijl kregen Fornaciari en co ook nog eens de prijs voor beste smaak, de Ari-Ari, ofwel roomijs met likeur, pinda's en sinaasappelsmaak, genoemd naar Arianna, de vrouw van Fornaciari.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.