• home
 • video
 • pas verschenen

  "Wie denkt dat ik zondag de pedalen zal stilhouden, kent niets van koers"

  Wout van Aert.

  Wout van Aert won zondag in Pontchâteau.

  Wout van Aert (24) bereidt in Spanje met zijn wegploeg Jumbo-Visma het WK van 3 februari voor. In een column snijdt de titelverdediger de WK-selectie aan en zijn mindset voor Bogense.

  "Het gelukzalige gevoel kreeg zondag een knauw"

  Wout van Aert boekte zondag in Frankrijk een "zoete" zege. "Dat gelukzalige gevoel kreeg zondagavond heel even een knauw, toen Tim Merlier me opbelde. Bondscoach Sven Vanthourenhout had hem op de hoogte gebracht dat hij geen deel uitmaakte van het zevental dat volgende donderdag naar het WK afreist", schrijft Van Aert in zijn column bij Wielerflits.

   

  "Hij zal er alleen bij zijn als ik de eindzege in de Wereldbeker alsnog aan Toon Aerts verspeel. Wat een vreemd gevoel. Als ik zondag in Hoogerheide vóór Toon eindig, fiets ik mijn beste maat uit de selectie…"

   

  "Diegene die echter denkt dat ik daardoor zondag de pedalen zal stilhouden, kent niets van koers. Een non-discussie! Op het WK na is de Wereldbeker het enige wat ik dit seizoen nog te winnen heb."

   

  "Ik sta vandaag wel aan de leiding en die wil ik zondag met hand en tand verdedigen. En ja, als ik de Wereldbeker win, is dat ten koste van Merlier zijn selectie, maar niet ten koste van onze vriendschap. Tim is ook een topsporter en weet wel beter."

  Als ik de Wereldbeker win, is dat ten koste van Merlier zijn selectie, maar niet ten koste van onze vriendschap. Tim is ook een topsporter en weet wel beter.

  Wout van Aert

  "Geen nadeel om op stage afstand te nemen van de cross"

  Wout van Aert geeft "de bondscoach nog een pluim" voor zijn WK-selectie en bereidt het WK intussen voor in Alicante, waar hij traint met de wegrenners van Jumbo-Visma.

   

  "Wat me het meeste pleziert, is dat ik er hier niet alleen voor sta. Ik werkte het voorbije seizoen zowat helemaal in mijn eentje af en ik merk nu pas hoe erg ik dat groepsgevoel heb gemist."

   

  "Bovendien is dit een gemotiveerde groep: geen klagers, geen luieriken. Nog een extraatje: ze houden mij nog even weg van de WK-stress die in deze periode al eens opduikt. Het is geen nadeel om hier wat afstand te nemen van de cross…"

  "Deel statuut met Aerts, maar ik heb geloof in mijn eigen kunnen"

  Zondag volgt de laatste test voor het WK met de Wereldbekermanche in Hoogerheide. Zaterdag verzamelt de Belgische WK-selectie al even in Nederland om "bij te praten richting het WK". "Een goed idee", stelt Wout van Aert.

   

  "Voor mij is de mindset voor het WK ook niet helemaal dezelfde als een jaar geleden. In Valkenburg was ik de enige, uitgesproken kopman. Nu deel ik dat statuut met Toon Aerts. Terecht! Maar dat betekent niet dat ik geen geloof in eigen kunnen heb."

   

  "Als je niet 100 procent gelooft in jouw kansen, kan je gewoon nooit wereldkampioen worden. Onmogelijk! Toegegeven, voorlopig heb ik die mindset iéts minder dan een jaar geleden. Na mijn mindere winter blijf ik vandaag realistisch en voorzichtig. Maar we zijn nog tien dagen van D-day verwijderd. Dat gevoel kan – en zal – nog wel evolueren."

  Tweet: