• home
 • video
 • pas verschenen

  Adams, Hermans en Vermeersch mogen mee naar WK, Merlier in wachtkamer

  " "

  Tim Merlier moet hopen dat Toon Aerts de WB-eindzege nog afpakt van Wout van Aert.

  Bondscoach Sven Vanthourenhout heeft zijn selectie bekendgemaakt voor het WK veldrijden van 2 en 3 februari in Bogense. Wout van Aert, die voor een 4e wereldtitel op een rij gaat, en Belgisch kampioen Toon Aerts zijn de kopmannen. België mag met 7 of 8 renners starten in Denemarken, dat is nog niet duidelijk.

  Vanthourenhout loste gisteren in Pontchâteau al 4 namen van de elite mannen: Van Aert, Aerts, Michael Vanthourenhout en Laurens Sweeck. Vandaag kwamen er daar nog 4 bij: Jens Adams, Quinten Hermans, Gianni Vermeersch en Tim Merlier.

   

  Merlier zit in de wachtkamer. Want het is nog niet zeker met hoeveel crossers ons land mag deelnemen: 7 of 8. Als Van Aert de Wereldbeker wint, zijn het er 7. Als Aerts volgende week in Hoogerheide de WB-koppositie van Van Aert afpakt, zijn het er 8. De WB-eindwinnaar en de wereldkampioen krijgen immers automatisch startrecht.

   

  Merlier, ex-ploegmaat van Van Aert in het veld, speelde vorig jaar een belangrijke rol bij de wereldtitel van Van Aert. De echte reserven zijn Thijs Aerts, de broer van Toon, en Kevin Pauwels.

   

  We hebben 2 ploegduo's: Aerts en Hermans rijden voor Telenet-Fidea Lions, Sweeck en Adams voor Pauwels Sauzen-Vastgoedservice.

   

  Bij de elite vrouwen verdedigen Sanne Cant, Loes Sels, Ellen Van Loy en Laura Verdonschot de Belgische kleuren.

  De selecties bij de profs:

  De selecties bij de jeugd: