• home
 • video
 • pas verschenen

  Manager van Goffin: "David had nood aan ander verhaal"

  " "

  David Goffin werkte van april 2014 tot deze Australian Open samen met Van Cleemput.

  David Goffin maakte vanochtend in een korte tweet bekend dat hij na een jarenlange samenwerking stopt met coach Thierry Van Cleemput. Goffins Franse manager Karine Molinari geeft meer uitleg: "Het is een einde in schoonheid en met respect. De 2 partijen beseften dat verandering nodig was."

  Van april 2014 tot de derde ronde van de Australian Open en het verlies tegen de Rus Daniil Medvedev, zo lang was Van Cleemput de coach van de beste Belgische tennisser.

   

  Molinari onderstreept dat er geen conflict aan de basis ligt van de breuk: "Ze trokken samen met veel zin en motivatie naar Doha en de Australian Open. Daar ging het goed en soms wat minder. Maar er was geen drama, geen clash. Ik denk dat David nood had aan een ander verhaal."

   

  "Samen hebben ze heel mooie dingen verwenzenlijkt. Maar als het iets minder gaat, moet je op zoek naar oplossingen, creatief zijn, jezelf in vraag stellen. En dat hebben ze allebei gedaan."

   

  "Het is een einde in schoonheid en met respect. Ik denk dat ze beseften dat er verandering nodig was om in een positieve dynamiek te blijven. Het is een klassiek verhaal in sport op topniveau."

  " "

  Van Cleemput en Goffin.

  "Ik ben niet verrast" & "Nog niet gesproken met opvolger"

  De Française laat verstaan dat ze deze beslissing had zien aankomen: "Ik ben niet verrast. Ook al is het qua timing niet praktisch, omdat het jaar net begonnen is. Het is eigen aan het topniveau dat er knopen worden doorgehakt op lastige momenten."

   

  "2018 was een moeilijk jaar met nederlagen en blessures. Dat laat zijn sporen na. We waren ver verwijderd van de mooie dynamiek van 2017. Er zijn zeker ook goeie dingen gerealiseerd, maar de matchen die David verloor toen hij niet geblesseerd was, waren niet altijd fantastisch."

   

  Een opvolger voor Van Cleemput is er nog niet meteen: "Davids fysieke begeleider zal hem wellicht bijstaan in Montpellier begin februari, maar ik kan niets bevestigen. Hij blijft alvast aan boord en zal de overgangsperiode overbruggen."

   

  "We gaan onze opties na. We hebben een ambitieus project op stapel staan, dus moet het iemand zijn die zich daarin kan vinden. Er is nog met niemand gesproken, daarvoor is het nog te vroeg. We nemen onze tijd om een weloverwogen en slimme keuze te maken."