• home
 • video
 • pas verschenen

  D'hoore en Kopecky domineren in WB-ploegkoers in Nieuw-Zeeland

  " "

  Lotte Kopecky en Jolien D'hoore pakken punten in elke sprint.

  Lotte Kopecky en Jolien D'hoore hebben met overmacht de ploegkoers gewonnen op de slotdag van de wereldbekermanche baanwielrennen in Cambridge (Nieuw-Zeeland). Ze pakten punten in elke sprint, wonnen 5 van de 8 sprints én de eindspurt.

  Kopecky en D'hoore, de wereldkampioenen van 2017, kregen de meeste tegenstand van de Italiaanse vrouwen Letizia Paternoster en Maria Giulia Confalonieri. De Belgen verzamelden 39 punten, waaronder 10 in de slotspurt. De Italianen eindigden met 27 punten. Op verre afstand pakte het gastland brons.

   

  De Belgische selectie blikte tevreden terug op het weekend down-under. Op de eerste dag verpulverde de achtervolgingsploeg bij de vrouwen het Belgische record met ruim 5 seconden tot 4'23"181. En Kopecky viel net naast het podium op het omniumevent. Volgende week zijn ze aan de slag in Hongkong, de slotmanche van de wereldbeker.

  Tweets en Instagramposts over het WB-weekend: