• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanderhaeghe: "Onder druk van Standard legt ref de bal op de stip, spijtig"

  Yves Vanderhaeghe ging voor het eerst onderuit in de JPL met Kortrijk.

  Yves Vanderhaeghe liep met Kortrijk in Luik tegen zijn eerste competitienederlaag aan. Achteraf was de trainer toch wat misnoegd over het optreden van de VAR en de beslissing van de scheidsrechter om Standard een penalty toe te kennen. "We voelen ons een beetje gepakt."

  "Natuurlijk ben je ontgoocheld als je in de laatste minuut verliest", vertelde Vanderhaeghe na de partij aan Sporza. "Standard was baas in de 1e helft en wij in de 2e. Als het na een moeilijk halfuur toch nog 0-0 staat, moet je tevreden zijn. Dan werken we onze eerste kans meteen af en controleerden we de partij."

   

  "Dan worden we een beetje gepakt door een VAR-beslissing", verwees Vanderhaeghe naar de strafschop die Standard kreeg na een tussenkomst van de videoref. "In het begin krijg je te horen dat de VAR niet werkt en ik heb nooit een tegenbericht gekregen. Het is bepalend voor de match. Zonder VAR is er geen penalty."

   

  En de fase zelf? "Het is gewoon een duel, geen opzettelijk handspel. Er gaat ook heel veel tijd voorbij en plots, onder druk van Standard, wordt er toch beslist om de bal op de stip te leggen. Zo werkt het niet. Je moet eerlijk blijven en beslissen wat er moet beslist worden. We voelen ons gepakt. Ik ben enorm ontgoocheld door die beïnvloeding van de scheidsrechter. Je merkt dat er in een match tegen een topclub toch anders beslist wordt . Dat is spijtig."

   

  "Ik denk dat we hier een punt verdienden maar door een beslissing van derden werd het niets. Play-off I halen wordt elke week moeilijker. Er is nu frustratie en dat kunnen we volgende week dan misschien gebruiken."

  "Weet niet of wij die penalty ook gekregen zouden hebben"

  Hannes van der Bruggen deelde de mening van zijn trainer. "Als je zo veel opofferingen maakt tijdens de match, heel veel loopt en zo hard werkt, dan is het heel frustrerend als het in de laatste minuut allemaal nutteloos blijkt geweest te zijn. Ik heb er weinig andere woorden voor."

   

  "Met een punt op Standard zou ik tevreden geweest zijn, maar ze hebben een handje hulp gekregen zeker. Ik vond die strafschop heel streng. Ik ga me niet laten verleiden tot uitspraken waar ik later spijt van zou krijgen, maar ik weet niet of wij die penalty ook gekregen zouden hebben. Mboyo krijgt die bal vanaf 30 centimeter tegen zijn arm gekopt."

  Preud'homme: "Heeft niets te maken met druk van Standard of het publiek"

  Michel Preud'homme bleef bij Sporza een beetje op de vlakte over de strafschopfase. "We hebben deze scheidsrechter ook gehad in onze wedstrijd tegen Antwerp. Daar kregen we een penalty tegen waar wij ook niet helemaal akkoord mee gingen. Nu is de scheidsrechter naar de beelden gaan kijken en heeft hij een beslissing genomen."

   

  "Oké, de VAR werkte niet in het begin, maar dat gebeurt helaas dikwijls. Maar zijn beslissing had niets te maken met druk van het publiek of van Standard. Ik heb de beelden zelf nog niet gezien, dus ik kan er nog niets over zeggen."

   

  Standard heeft nu 12 op 12. "Ik heb ook gelezen dat dat al heel lang geleden is. Ik wil hier een project neerzetten. We hebben hard gewerkt en gevochten. Laat ons hopen dat we vertrokken zijn. Nu hebben we wel een heel moeilijk programma."