• home
 • video
 • pas verschenen

  Standard pakt 12 op 12 na treffer in extra tijd, 1e competitieverlies voor Vanderhaeghe

  einde
  21
  1. 38' - Geel - Paul José Mpoku
  2. 36' - Doelpunt - Teddy Chevalier (0 - 1)
  3. 21' - Geel - Hannes Van der Bruggen
  1. 90+1' - Doelpunt - Christian Luyindama (2 - 1)
  2. 86' - Verv. Moussa Djenepo door Milos Kosanovic
  3. 80' - Verv. Felipe Avenatti door Jovan Stojanovic
  4. 74' - Geel - Kostas Laifis
  5. 67' - Verv. Idir Ouali door Charilaos Charisis
  6. 66' - Doelpunt strafschop - Renaud Emond (1 - 1)
  7. 65' - Geel - Bennard Kumordzi
  8. 65' - Geel - Gary Kagelmacher
  9. 58' - Verv. Samuel Bastien door Maxime Lestienne
  36'Teddy Chevalier0 - 1
  66'Renaud Emond1 - 1
  90+1'Christian Luyindama2 - 1

  Standard heeft ook in 2019 de wind in de zeilen, al duurde het tegen KV Kortrijk pas tot de 91e minuut voor Luyindama zijn ploeg kon bevrijden. Bij KVK waren ze vooral misnoegd om de penalty die Standard kreeg, na ingrijpen van de VAR.

  Standard - Kortrijk kort samengevat

  • Sleutelmoment: Standard lijkt aanvallend helemaal te verzuipen, maar krijgt halfweg de tweede helft een reddingsboei toegeworpen. Emond zet een betwistbare sctrafschop om en in de toegevoegde tijd wordt het zelfs nog 2-1.
  • Man van de Match: Zinho Vanheusden houdt zich wat op in de schaduw van de flamboyantere Luyindama, maar de jonge verdediger is een pak regelmatiger en zorgvuldiger dan zijn kompaan achterin. Hoe lang blijft hij in Luik?
  • Opvallend: Vanderhaeghe hield met Kortrijk al Genk en Club Brugge in bedwang en leek hetzelfde te doen tegen Standard. Een dubieuze strafschop en een pijnlijk laat doelpunt dienden hem zijn eerste nederlaag toe.

  Bekijk de goals uit Standard - Kortrijk (2-1)

  Indrukwekkend Standard loopt tegen uppercut

  Het eerste halfuur van Standard was indrukwekkend. De Luikenaars toonden dat ze de winterstage nuttig hadden besteed met vloeiend voetbal en een paar leuke ingestudeerde nummertjes. Het Luikse pijnpunt, het gebrek aan een echte afwerker, werd evenwel ook snel duidelijk. Laifis hamerde de beste kans op Bruzzese.

   

  Kortrijk kwam er aanvankelijk niet aan te pas door de hoge en agressieve pressing van Standard. Twee afstandspogingen van De Sart konden Ochoa niet verrassen en waren slechts een tussendoortje. Fai en Carcela stonden achter het kanon en Emond maaide een paar keer (half) naast de bal.

   

  Chevalier zette het Luikse onvermogen in de afwerking nog meer in de verf door zijn enige kans beheerst naast de broek van Ochoa te schuiven. De 0-1 kwam er ook door een bekeken balletje tussendoor van Van der Bruggen. Standard dacht snel gelijk te maken, maar Mpoku liep buitenspel toen hij de bal met veel geluk over Bruzzese hakte.

  VIDEO: Vanheusden krijgt bal in de maag en hoest het even uit

  Kortrijk lijdt frustrerende nederlaag

  Een Luikse reactie was nodig in de tweede helft, maar die kwam er niet meteen. Standard voetbalde te statisch en kampte met een gebrek aan ideeën. Dat speelde in de kaart van Kortrijk, dat gemakkelijk overeind bleef. Meer nog, Ochoa moest met een uitgestoken hand de 0-2 van Ouali uit het hoekje tikken.

   

  Ook Mboyo kwam er met een kopbal nipt naast dicht bij, maar Le Petit Pelé was beslissend aan de overzijde. Een kopbal botste van erg dichtbij tegen zijn hand, Lambrechts zag er na tussenkomst van de VAR een strafschop in. Emond faalde niet vanaf elf meter en trapte zo een verbeten laatste kwart van de wedstrijd af.

   

  Beide ploegen wisselden halve kansjes uit, tot Standard in het slot nadrukkelijk kwam aankloppen. De kans op een thuiszege leek verkeken toen Djenepo werd afgeblokt en Bruzzese een fameuze redding in huis had op een bom van Vanheusden, maar Luyindama bracht Sclessin toch nog in vervoering. De gelegenheidsstormram strompelde de 2-1 over de lijn in de toegevoegde tijd.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde. Standard was alles opgeteld de betere en kon zelfs geruime tijd écht overtuigen, maar had wel een discutabele strafschop en een late treffer nodig om Kortrijk te verslaan.
  2. tweede helft, minuut 93. Chevalier staat met de handen in zijn zij verweesd voor zich uit te staren. Dat vat het gevoel dat Kortrijk nu heeft wellicht goed samen.
  3. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 91 door Christian Luyindama van Standard. 2, 1.
  4. tweede helft, minuut 91. Dan toch nog 2-1! Sclessin staat in brand! Luyindama heeft positie gekozen in de punt van de aanval en strompelt de bal over de doellijn. Lestienne mag 90% van dat belangrijke doelpunt op zijn naam schrijven.
  5. tweede helft, minuut 90. Carcela op Bruzzese. Bij Kortrijk missen ze Kaminski niet echt, want Bruzzese speelt een puike wedstrijd. Deze keer redt hij met zijn vuisten op een stevig schot van Carcela.
  6. tweede helft, minuut 88. Een geschampte kopbal van Emond valt met een boogje over de verste winkelhaak. Er komen minstens vier minuten toegevoegde tijd.
  7. tweede helft, minuut 87. Ook Kortrijk heeft nog wat in petto. D'Haene haalt de achterlijn, al bereikt zijn voorzet uiteindelijk geen ploegmaat.
  8. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Standard, Milos Kosanovic erin, Moussa Djenepo eruit
  9. tweede helft, minuut 85. Kortrijk overleeft! Inspanningen van Cimirot en Lestienne leveren Standard een corner op. Twee enorme kansen stranden op een speler van Kortrijk en zo blijft de gelijke stand op het bord staan!