• home
 • video
 • pas verschenen

  Neuville: "Ambitie blijft dezelfde: wereldkampioen worden"

  Thierry Neuville poseert in het autosalon voor zijn Hyundai.

  Thierry Neuville poseert in het autosalon.

  Na 4 tweede plaatsen doet Thierry Neuville dit seizoen een nieuwe gooi naar de wereldtitel in de rally. "We hopen dat we meer regelmaat aan de dag kunnen leggen dan vorig seizoen", blikt Neuville vooruit.

  Neuville: "Voorbije jaren kwamen we telkens iets tekort"

  Volgend weekend gaat het nieuwe rallyseizoen van start in Monte Carlo. Een nieuwe kans voor Thierry Neuville (Hyundai) om zijn WK-droom te verwezenlijken.

   

  "De ambitie is dezelfde als de vorige jaren. We willen wereldkampioen worden", zegt Neuville op het autosalon. "We weten dat we het kunnen."

   

  "De laatste jaren zijn we telkens dicht bij de wereldtitel geweest, maar we kwamen telkens iets tekort om te winnen."

  "Tot het einde van het seizoen goed presteren"

  Vorig seizoen streed Neuville tot de laatste rally mee voor de wereldtitel. "Op het einde van het seizoen hadden we het moeilijk", zegt Neuville.

   

  "We moesten telkens als eerste de weg op. Tijdens de Rally van Spanje reden we 2 keer lek en ook de in de laatste rally hadden we veel pech. Dat heeft onze zegekansen erg doen slinken."

   

  "Dit seizoen pakken we het anders aan. We hebben onze ploeg geherstructureerd en we hopen dat we daardoor tot het einde van het seizoen op hetzelfde hoge niveau kunnen presteren."

  "Beter dat Loeb bij ons dan tegen ons rijdt"

  Wie zijn de concurrenten? "Natuurlijk is (zesvoudig wereldkampioen) Sébastien Ogier de te kloppen man. Ik verwacht ook veel van de Toyota’s, met Tänak aan het stuur."

   

  Dit seizoen heeft Neuville met Sébastien Loeb een nieuwe ploegmaat. “Maar dat verandert normaal niks voor mij. Het is beter dat Loeb bij ons rijdt dan tegen ons."

   

  "Hij had ook bij Citroën kunnen blijven en een ploegmaat zijn van Ogier. Dat zou ons niet geholpen hebben. Met Loeb (die maar 6 Wk-rally's rijdt) in het team willen we strijden voor de wereldtitel bij de constructeurs."

  Bekijk het interview met Thierry Neuville