• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Vertonghen wuift Dembélé uit: "Het zal vreemd zijn zonder jou"

  Mousa Dembélé.

  Mousa Dembélé vertrekt bij Tottenham.

  Mousa Dembélé trekt de deur van Tottenham dicht en gaat in China voetballen. Ploegmaat en boezemvriend Jan Vertonghen zwaait zijn copain uit. "Ik werd soms boos dat hij nooit bij de beste middenvelders in de Premier League genoemd werd, maar de laatste jaren heeft hij die waardering wel gekregen", zegt Vertonghen.

  Tottenham nam een afscheidsinterview met Mousa Dembélé op en Jan Vertonghen kwam zijn zegje doen over zijn intussen ex-ploegmaat. "Ik zie een goeie speler vertrekken én een vriend", vertelt Vertonghen.

   

  "Hij heeft zijn carrière goed gepland. Hij heeft de juiste stappen gezet. Eerst als aanvaller, dan als middenvelder. Ik werd soms boos dat hij nooit vermeld werd bij de beste middenvelders in Engeland, maar de laatste jaren heeft hij die waardering wel gekregen."

   

  Op zijn sociale media deelde Vertonghen nog enkele foto's en een boodschap. "Het zal vreemd zijn zonder jou. Je bent een geweldige kerel en een ongelofelijke voetballer. Met jou spelen is een van de beste ervaringen in mijn carrière. Ik wens je het beste in je volgende hoofdstuk."

  Het dubbelgesprek Vertonghen-Dembélé

  Vertonghen zwaait zijn ploegmakker uit

  Dembélé neemt afscheid van zijn club