Ga naar de inhoud

Nishikori overleeft marathonpartij, Wawrinka sneuvelt na 4 tiebreaks

 do 17 januari 2019 09:22
Nishikori en Wawrinka moesten diep gaan, maar enkel de Japanner mocht juichen.

Kei Nishikori heeft net als in de eerste ronde vijf sets nodig gehad om door te stoten tegen opslagkanon Ivo Karlovic. Ook Stanislas Wawrinka, Australian Open-kampioen van 2014, stond lang op het terrein, maar trok aan het kortste eind tegen Milos Raonic.

Nishikori moet diep gaan

Australian Open
Ivo Karlovic (292)
Kei Nishikori (297, 8)
einde
3
set 1
6
66
set 2
78
7
set 3
5
7
set 4
5
6
set 5
7

Kei Nishikiro, achtste reekshoofd in Melbourne, heeft geen vlekkeloos parcours afgelegd richting de derde ronde. In zijn eerste partij werd hij in de vijfde set gered door krampen bij zijn tegenstander Kamil Majchrzak.

 

In de tweede ronde kreeg hij dan weer 59 aces rond de oren geslingerd van veteraan Ivo Karlovic (39). De Japanner won wel de eerste twee sets, maar het Kroatische opslagkanon maakte er nog een verbeten strijd van bijna 4 uur van. Nishikori zakte neer op zijn knieën, toen hij met een service winner de partij besliste.

 

Een opsteker voor Nishikori: ook zijn volgende tegenstander zal niet met frisse benen aan de start komen. De Portugees Joao Sousa had ook vijf sets nodig tegen de Duitser Philipp Kohlschreiber.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wawrinka sneuvelt tegen Raonic

Australian Open
Stan Wawrinka (87)
Milos Raonic (199, 16)
einde
77
set 1
64
66
set 2
78
611
set 3
713
65
set 4
77

Door aanslepende blessures is drievoudig grandslamwinnaar Stan Wawrinka weggezakt naar een 59e plek op de ATP-ranking. De Zwitser had dan ook geen beschermde status bij de start van de Australian Open.

 

In de eerste ronde profiteerde Wawrinka nog van een blessure van Ernest Gulbis, maar in de tweede ronde kreeg hij meteen een kraker tegen Milos Raonic (ATP 17) voorgeschoteld. De Zwitser was niet onder de indruk en won de eerste set na een tiebreak.

 

Maar de regen was de spelbreker en verstoorde het tempo van Wawrinka. Na een pauze van een halfuur om het dak te sluiten kwam Raonic boven water. "Ik ben altijd een betere indoorspeler geweest, dus ik bedank de weergoden", zei de Canadees, die de volgende drie sets pakte na tiebreaks.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.