• home
 • video
 • pas verschenen

  Franse tennisspelers ondervraagd in onderzoek naar Armeens-Belgische bende

  In Frankrijk zijn 4 tennisspelers opgepakt. Dat meldt de sportkrant L'Equipe. Zij zouden tussen 2014 en nu omgekocht zijn om wedstrijduitslagen te regelen.

  De arrestaties in het westen van Frankrijk kaderen in een onderzoek van het Belgische federaal parket naar een Armeens-Belgische bende die verdacht wordt van matchfixing in het tennis.

   

  Het gaat om 4 kleine garnalen in de tenniswereld. Jules Okala stond 381e op de wereldranglijst in 2016, Mick Lescure 487e in 2018. Ook Jérôme Inzerillo (43e op de Franse tennisranglijst) en Yannick Thivant (nummer 590 van de wereld in 2012) werden volgens de krant opgepakt.

   

  "Ze worden verdacht geld te hebben gekregen in ruil voor het verlies van een set tijdens Futures- en Challenger-toernooien", schrijft L'Équipe. De verdachten hebben bijna allemaal hetzelfde profiel: geen inkomen, geen werk en financieel aan de grond. Na verhoor werden ze allemaal weer vrijgelaten.

   

  Lees ook: Parket rolt Armeens-Belgische bende op die proftennissers omkocht