• home
 • video
 • pas verschenen

  Petr Cech (36) bergt na dit seizoen zijn handschoenen op

  Petr Cech.

  Cech hoopt met Arsenal nog een trofee te winnen.

  Na een carrière van 20 jaar houdt Petr Cech het voor bekeken. De Tsjechische doelman doet het seizoen uit bij Arsenal en kiest daarna volop voor het leven naast het voetbalveld.

  Het palmares van Petr Cech is rijkgevuld. De Tsjech trok in 2004 van Rennes naar de Premier League, waar hij het doel van Chelsea gedurende 11 jaar zou verdedigen.

   

  Cech veroverde in die periode 4 Engelse landstitels, won 4 keer de FA Cup en was ook in Europa succesvol met de Champions League (2012) en de Europa League (2013).

   

  Bij Chelsea verloor Cech uiteindelijk de concurrentiestrijd met Thibaut Courtois, waarna hij in 2015 de overstap naar Arsenal maakte. Hij tekende er een contract tot midden 2019 en dat zal meteen ook het laatste contract uit de profcarrière van Cech geweest zijn.

   

  "Dit is mijn 20e seizoen als prof en ik voel dat dit het juiste moment is om mijn afscheid aan te kondigen", schrijft de keeper op zijn sociale media. "Ik heb 15 jaar in de Premier League gespeeld en heb er elke trofee gewonnen. Ik voel dat ik bereikt heb wat ik wilde bereiken."

   

  "Ik blijf hard werken voor Arsenal en hopelijk winnen we dit seizoen nog een prijs. Daarna kijk ik uit naar wat het leven naast het veld mij te bieden heeft."

  De mededeling van Cech:

  Cech stapelde de clean sheets op