• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Frédéric Caudron verovert zijn negende Belgische titel driebanden

  Caudron en Merckx schudden elkaar de hand na de finale.

  Frédéric Caudron heeft het BK driebanden naar zijn hand gezet. In de finale was hij te sterk voor Eddy Merckx. Voor Caudron is het de negende keer dat hij Belgisch kampioen driebanden wordt.

  Ruim verslag van het BK driebanden

  Het Belgisch kampioenschap driebanden in Blankenberge kreeg zijn droomfinale, een heruitgave van de finale van vorig jaar: een duel tussen Frédéric Caudron, nummer 2 op de wereldranglijst, en Eddy Merckx, nummer 3 van de wereld.

   

  Caudron en Merckx waren aan elkaar gewaagd tot 26-26, maar in zijn twaalfde beurt maakte Caudron het verschil. Hij maakte 10 punten op een rij en de beslissing was gevallen. De eindstand werd uiteindelijk 40-27.

   

  "Het was een heel speciale wedstrijd", vond Belgisch kampioen Caudron. "Ik straf Eddy eigenlijk af op een misser van hem. 10 en 4 punten in mijn laatste beurten, mijn laatste rechte lijn was gewoon beter." 

  Eindfase BK driebanden in Blankenberge

  Finale:

  Frédéric Caudron - Eddy Merckx 40-27

   

  Halve finales:

  • Frédéric Caudron - Eddy Leppens 40-20
  • Eddy Merckx - Roland Forthomme 40-20