• home
 • video
 • pas verschenen

  Olympiër Michael Rösch stopt met biatlon: "Ik word vader"

  Michael Rösch was er voor België bij in Pyeongchang.

  Michaël Rösch heeft op een emotionele persconferentie zijn afscheid van de biatlonsport aangekondigd. De Belgische biatleet van 35 wordt binnenkort vader. Rösch werd voor Duitsland olympisch kampioen en kwam sinds 2014 uit voor België.

  Michael Rösch zal volgende week vrijdag zijn laatste biatlonwedstrijd afwerken; de estafette met de Belgische ploeg in Ruhpolding. Dat heeft Rösch vandaag in tranen aangekondigd op een persconferentie.

   

  "De reden dat ik het voor bekeken houd, is het feit dat ik binnenkort voor het eerst vader word. Dat is de reden dat ik mijn grote liefde biatlon zal verlaten." Rösch won in 2006 olympisch goud op de estafette met Duitsland, maar verloor later zijn plek in de Duitse ploeg en besloot om voor België uit te komen.

   

  In 2018 kwam zijn droom uit en nam hij voor België deel aan de Winterspelen in Pyeongchang. Zijn beste resultaat was de 23e plaats op de achtervolging. "Dat was zonder de steun van de Belgische biatlonfederatie nooit gelukt. Bedankt", zei Rösch nog.

  Rösch bedankt iedereen op Facebook