• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Daviscupkapitein: "Steve Darcis schrijft weer een fantastisch verhaal"

  Johan Van Herck en Steve Darcis

  Johan Van Herck: "Op Steve Darcis kan je altijd rekenen."

  Steve Darcis heeft ook Johan Van Herck verbaasd. "Wat hij nu presteert, wensen heel veel mensen hem toe", vertelt de kapitein van de Belgische Daviscupploeg. "Ik ben zeer blij voor hem."

  "Op Steve kan je altijd rekenen"

  Steve Darcis maakte vorige week zijn rentree na een jaar afwezigheid. De 34-jarige tennisspeler verraste in India met een plaats in de halve finales.

   

  "Ik ben zeer blij voor hem", reageert Johan Van Herck bij Sporza, "omdat hij pijnvrij is en resultaten boekt. Laat ons hopen dat hij die lijn kan doortrekken in Australië."

   

  "Steve leeft echt voor het tennis en schrijft opnieuw een fantastisch verhaal. Vorig jaar is hij er even tussenuit geweest als speler. Steve heeft Yanina Wickmayer even gecoacht en dat deed hij goed ook."

   

  "Nu maakt hij bewust weer een keuze voor zijn carrière. Wat hij nu presteert, na die ontgoocheling in de Daviscupfinale, wensen heel veel mensen hem ook toe. Het was heel mooi om te zien."

   

  Van Herck twijfelt er dan ook niet aan om Darcis weer op te roepen voor de nationale ploeg. "Zeker, op Steve kan je altijd rekenen. Met zijn resultaten in India wordt hij een stevige optie voor het Daviscupduel begin februari in en tegen Brazilië."

  Met zijn resultaten in India wordt hij een stevige optie voor het Daviscupduel begin februari in en tegen Brazilië.

  Johan Van Herck

  "Elise en David zullen er staan op de Australian Open"

  • Johan Van Herck over Elise Mertens: "Ze kiest nu voor de grotere toernooien zoals Brisbane en Sydney als voorbereiding op de Australian Open. Ze ontmoet er sterkere tegenstandsters zoals Kiki Bertens, de nummer 9 van de wereld. Daar heeft ze vorige week van verloren, maar slecht was het zeker niet. Het klikt met haar nieuwe coach en haar talent en werklust boezemen vertrouwen in. Elise gaat zeker weer presteren in Melbourne."

  • Over David Goffin: "Hij verloor meteen in Doha, maar wat ik veel belangrijker vind, is dat hij geen pijn meer voelt. Na een blessure heeft hij altijd wat tijd nodig, maar dat David er weer zal staan, staat buiten kijf. Bovendien heeft hij wel succes geboekt in het dubbelspel. Dat zal hem vertrouwen gegeven hebben."

   "Nu heeft David nog een hele week om zich klaar te stomen voor het eerste grandslamtoernooi van het jaar. Hij heeft me verteld dat hij zonder angst voor een blessure op de baan zal stappen. Dat is voor hem extreem belangrijk. Als hij vrij in zijn hoofd is, kan hij weer op intuïtie tennissen."