Protest? Integendeel, de West-Vlaamse studenten "hroeten" zelfs de cross

  De West-Vlaamse studenten houden wel van veldrijden.

  Van het aangekondigde studentenprotest tijdens de Brussels Universities Cyclocross is weinig in huis gekomen. "Met moet een minderheid geweest zijn", denkt organisator Christophe Impens, die voorzorgen nam.

  "Geluidsinstallatie staat stiller dan normaal"

  Studenten van de vrije universiteiten waren niet opgezet met een veldrit in het midden van de blokperiode. "Uiteraard hebben wij begrip voor de klachten, maar die hadden we ook ingecalculeerd", vertelt Christophe Impens van organisator Golazo. 

   

  "Toen de VUB en de ULB ons gevraagd hadden om een veldrit te organiseren, wisten we dat we midden in de blok zouden zitten. Daarom is er een massablok georganiseerd. 500 studenten kunnen er studeren in een warme ruimte mét koffie en koffiekoeken."


  Van een studentenprotest is weinig te merken tijdens de voorlaatste manche van de DVV-trofee. "Dat moet een minderheid geweest zijn", denkt Impens. "We hebben het parcours zo vlot en zo stil mogelijk proberen op te brouwen. En tijdens de cross staat het geluidsinstallatie van de speaker stiller dan normaal."

  De West-Vlaamse studenten "hroeten" de cross:

  De West-Vlaamse studentenvereniging Westland had geen probleem met een veldrit op hun campus. Zij groeten de cross zelfs in hun dialect. "Hroeten", staat er op hun spandoek geschilderd.