• home
 • video
 • pas verschenen

  De Winter vindt op de valreep nieuwe ploeg met Wanty-Groupe Gobert

  De Belgische renner Ludwig De Winter heeft een ploeg gevonden voor 2019. Hij zat nog zonder team maar Wanty-Groupe Gobert haalt hem nu binnen. Hij kreeg een contract voor één seizoen. "Ik droomde ervan om bij het team te kunnen rijden."

  De 25-jarige De Winter komt over van WB Aqua Protect-Veranclassic. Daar reed hij de voorbije vier seizoenen, maar nu zat hij zonder contract. Toch zat hij in het tussenseizoen naar eigen zeggen niet stil. "Ik heb mijn voorbereiding op komend seizoen serieus benaderd."

   

  "Ik ben in december niet naar het buitenland getrokken, maar ik ben klaar om in januari hard te werken. Ik heb zin om half januari aan te sluiten bij de groep in Spanje om mijn nieuwe ploegmaats en de stafleden te leren kennen. Ik ken al verschillende renners, zoals Boris Vallée en Loïc Vliegen, waarmee ik bij de jeugd koerste."

   

  De Winter kreeg een contract voor één seizoen en is daar heel tevreden mee, ook omdat hij afkomstig is uit Binche, de thuisstad van Wanty-Groupe Gobert. "Ik ben erg gehecht aan mijn stad Binche, net als het Wanty-Groupe Gobert-team", aldus De Winter. "Dus ik droomde ervan om bij het team te kunnen rijden, een ploeg die jaar na jaar groeit. Het is een eer voor mij om de kleuren van het bedrijf Wanty en de stad Binche te verdedigen. De Tour in Binche wordt een geweldig moment. Ik hoop dat het team een nieuwe wildcard krijgt."