• home
 • video
 • pas verschenen

  Italiaanse premier overweegt voetbalpauze na "gewelddadige taferelen" in Milaan

  De wedstrijd tussen Inter en Napoli werd ontsierd door rellen en racistische spreekkoren.

  De wedstrijd tussen Inter en Napoli werd ontsierd door rellen en racistische spreekkoren.

  Voor de Italiaane premier Giuseppe Conte is de maat vol. Na de incidenten in Milaan, waar de wedstrijd tussen Inter en Napoli ontsierd werd door racistische spreekkoren en supportersgeweld, overweegt Conte nu een voetbalpauze: "Ik wil een duidelijk signaal geven."

  Het zijn woelige feestdagen in de Serie A. Woensdag werd de wedstrijd tussen Inter Milaan en Napoli ontsierd door racistische spreekkoren van Inter Milaan-supporters, die het vooral op Napoli-verdediger Kalidou Koulibaly hadden gemunt. 

   

  Ook voor het duel hadden de supporters (van beide kanten) zich al van hun slechtste kant laten zien. Bij rellen kwam een 35-jarige man, die volgens de politie tot de harde kern van de Inter Milaan-supporters behoorde, na een aanrijding om het leven. Als straf moet Inter twee wedstrijden achter gesloten deuren afwerken.

   

  De Italiaanse premier Giuseppe Conte heeft zich nu uitgesproken over de incidenten in Milaan. Conte wil misschien een 'pauze' inlassen in de Serie A. "Het is afgrijselijk te moeten constateren, en niet voor de eerste keer, dat een sportevenement uitdraait op gewelddadige taferelen", klonk het fel op een eindejaarspersconferentie.

   

  "Ik wil een duidelijk signaal geven, als het moet zelfs wedstrijden niet meer toelaten. Alleen dan kunnen alle partijen bezinnen. Mogelijk verhogen we de sancties, want we moeten allemaal hard optreden tegen zulke daden." 

  De Italiaanse premier Conte was op zijn eindejaarpersconferentie niet mild voor de incidenten in Milaan.

  De Italiaanse premier Conte was op zijn eindejaarspersconferentie misnoegd na de incidenten in Milaan.