• home
 • video
 • pas verschenen

  Felbegeerd truitje Vossen levert recordbedrag op voor Kerstactie Pro League

  De truitjes van Jelle Vossen zijn geld waard.

  De jaarlijkse Kerstactie van de Pro League heeft een recordbedrag van 106.400 euro opgebracht ten voordele van de Belgian Homeless Cup (BHC). Voor het gesigneerde truitje van Jelle Vossen werd 1.289 euro neergeteld.

  Elk jaar veilt de Pro League de shirts van alle spelers uit 1A en 1B, samen met nog enkele speciale items. Twee jaar geleden haalde de Pro League 92.300 euro op voor de Damiaanactie, maar dat record mag worden geschrapt. Voor het eerst rondt de Kerstactie de kaap van 100.000 euro.

   

  Ondans zijn blessure was het shirt van Jelle Vossen het meest gegeerd. Het leverde 1.289 euro op, net iets meer dan het shirt van ploeggenoot Hans Vanaken (1.280 euro). Voor het Genk-shirt van Gouden Stier Ally Samatta werd 1.020 euro neergeteld.

   

  Ook voor de speciale items werd stevig in de buidel getast. Een VIP-arrangement voor een wedstrijd uit de 1/8ste finale van de Champions League bracht 1.700 euro op, de aftrap van Standard-Anderlecht 1.600 euro. Een onderonsje met Peter Vandenbempt ging voor iets meer dan 1.000 euro de deur uit.

   

  De recordopbrengst van 106.400 euro gaat naar de Belgian Homeless Cup, een sociaal-sportieve voetbalcompetitie voor mensen die kampen met dak- of thuisloosheid. 39 lokale teams gebruiken voetbal als instrument om meer dan 500 dak- en thuislozen te integreren in de samenleving.

  Tweet: