• home
 • video
 • pas verschenen

  Vertrek Rafinha bij Bayern nakend: 'Altijd al naar Brazilië terug gewild"

  Rafinha nam het dit seizoen in de Champions League al op tegen Ajax.

  Rafinha nam het dit seizoen in de Champions League al op tegen Ajax.

  De Braziliaanse vleugelverdediger Rafinha heeft in een interview op de Braziliaanse zender Sportv aangekondigd zijn huidige club Bayern München op het eind van dit seizoen waarschijnlijk te verlaten. "Ik ga genieten van de laatste zes maanden."

  In het kader van een vriendschappelijke wedstrijd van Bayern in Brazilië nodigde de Braziliaanse sportzender Sportv Rafinha (33) uit voor een interview. Daar maakte de vleugelverdediger zijn nakende vertrek bij de Duitse recordkampioen bekend.

   

  "Ik voel dat er een einde is gekomen aan mijn tijd bij Bayern. Er kan nog veel gebeuren in de komende zes maanden, maar ik denk dat dit mijn laatste seizoen is als Bayern-speler", aldus Rafinha.

   

  "Ik heb altijd al willen terugkeren naar Brazilië en dat is zeker een optie, maar ik heb nog niet gesproken met andere clubs uit respect voor Bayern. Ik ga genieten van de laatste zes maanden."

  Zes titels, drie bekers en 1 CL-zege

  De 33-jarige Rafinha, een energieke rechtervleugelverdediger, werd in 2011 door Bayern voor 5,5 miljoen weggeplukt bij het Italiaanse Genoa. Eerder was de verdediger al vijf jaar aan de slag in de Bundesliga, bij Schalke 04.

   

  Met Bayern werd Rafinha zes keer landskampioen, drie keer bekerwinnaar en in 2013 mocht hij naast Daniël Van Buyten de Beker met de Grote Oren in de lucht steken na de 1-2 winst tegen Borussia Dortmund in de Champions League-finale. 

   

  In zeven jaar Bayern speelde Rafinha tot nu 255 wedstrijden, waarin hij zes keer scoorde en 29 assists gaf. Afgelopen weekend vond de Braziliaan nog de weg naar het net tegen Eintracht Frankfurt (3-0). Het contract van Rafinha loopt af op het einde van dit seizoen.