• home
 • video
 • pas verschenen

  Kerstwensen in Lokeren: "2018 in schoonheid afsluiten tegen Club Brugge"

  Olivier Deschacht hoopt op een stunt tegen Club Brugge.

  0 / 0

  Weinig sportieve redenen om te vieren op kerstdag in Lokeren, want met twee derde competitie achter de rug staat het troosteloos laatste.  Tegen Club Brugge kunnen de Waaslanders het jaar nog positief afsluiten. "We moeten drie punten pakken", zegt coach Trond Sollied.

  Lokeren-voorzitter Roger Lambrecht heeft drie punten op zijn wenslijstje voor Kerstmis gezet, dus verzamelden de spelers op het trainingsveld op kerstdag. "Een gewone werkdag", volgens Steve De Ridder. Maar niet voor Jose Cevallos: "Het is een beetje vreemd, maar het is wat het is."

   

  Coach Trond Sollied zal de extra trainingsuren met zijn kern goed kunnen gebruiken, want Lokeren heeft de rode lantaarn nog steeds in handen. Het heeft nog 10 speeldagen om zich te redden, te beginnen met de wedstrijd van donderdag (18u) tegen Club Brugge.

   

  "We hebben een paar dagen nodig gehad om de nederlaag tegen Waasland-Beveren te verteren. Club Brugge is nu een moeilijke opdracht, maar niet onmogelijk. Er zijn nog 30 punten te verdienen en we moeten minstens de helft hebben. We moeten dus winnen."

  Deschacht: "Geven ons nog niet gewonnen"

  De degradatiestrijd knaagt ook bij de spelers, zeker bij Olivier Deschacht die bij Anderlecht altijd voor de titel mocht strijden. "Het is een ander soort druk, maar ik geef opnieuw alles", zegt de verdediger. "We zien wel waar we stranden in maart. Ik wil mezelf op het einde van het seizoen niets verwijten."

   

  "We doen het niet goed, maar het zit af en toe ook tegen. We verliezen ook niet elke wedstrijd met 4-0. We moeten positief blijven en geven ons zeker nog niet gewonnen."

   

  "Het zou een droom zijn om 2018 in schoonheid af te sluiten. En anders worden het nieuwe voornemens voor 2019. We moeten erin blijven geloven. Het zou een fantastische prestatie zijn moest Lokeren zich kunnen redden."

   

  Ook Killian Overmeire blijft positief. "We hebben een serieuze tik gekregen, maar we staan nog altijd recht. We hebben 10 grote finales, waarin we alles moeten geven.  Als je zelf punten pakt, moet je niet meer naar de tegenstander kijken."

  Rode lantaarn Lokeren traint op Kerstmis: