• home
 • video
 • pas verschenen

  Tubeke faalt op evaluatie licentiecommissie en krijgt transferverbod

  Tubeke mag tijdens de wintermercato voorlopig geen transfers doen.

  De Licentiecommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft Tubeke een transferverbod opgelegd. De club uit 1B voldeed bij de tussentijdse evaluatie niet aan alle voorwaarden.

  Op het einde van het jaar voert de Licentiecommissie van de KBVB een tussentijdse controle uit op de naleving van de financiële verplichtingen. De clubs moeten bewijzen dat ze de lonen uitbetaald hebben, alle belastingen hebben betaald en de huur van het stadion is ingelost.

   

  Tubeke zou niet kunnen bewijzen dat het de lonen aan spelers, trainers en personeel heeft betaald. Daarom mag de 1B-club geen transfers doen, tot het in orde is met de licentievoorwaarden. "De bal ligt in het kamp van Tubeke", zegt licentiemanager Nils Van Brantegem.