• home
 • video
 • pas verschenen

  "Wedstrijden tegen Club en Antwerp waren vonk die we nodig hadden"

  Danny De Maesschalck.

  Waasland-Beveren en Lokeren sprelen morgen een cruciale derby in de strijd tegen de degradatie. Sportief manager Danny De Maesschalck (Waasland-Beveren) verwacht een burenduel op het scherpst van de snede. "Het zal niet gaan over wie beter is, maar wel over wie meer wil heeft om te winnen."

  "Hadden een vonk nodig"

  Waasland-Beveren kan bij winst op de Freethiel 6 punten uitlopen op Lokeren. "Als je weet hoe moeilijk het is om in deze competitie punten te verzamelen, dan is dit een heel belangrijke wedstrijd", zegt sportief manager Danny De Maesschalck daags voor de derby van het Waasland.

   

  "De degradatiestrijd geeft de wedstrijd een bijkomend aspect. De twee ploegen zijn aan elkaar gewaagd volgens mij. Ik verwacht een zenuwachtige wedstrijd op strijd en karakter. Het is moeilijk om te voorspellen wie het zal halen. Het zal niet gaan over wie beter is, maar wel over wie meer wil heeft om te winnen. Details zullen de doorslag geven."

   

  Na de 6 op 6 tegen Club Brugge en Antwerp lijkt Waasland-Beveren vertrokken. Is dat ook zo? "Na de wedstrijd tegen Eupen zat iedereen in zak en as. Het duurde even om daarvan te bekomen. We hadden iets nodig om voor een vonk te zorgen en dat kwam er met die twee zeges."

   

  "Het is heel moeilijk om te verklaren waarom het tegen Club Brugge en Antwerp wel lukt. We hebben natuurlijk niets te verliezen tegen die ploegen en dat helpt bij de benadering van de wedstrijd."

  Na de wedstrijd tegen Eupen zat iedereen in zak en as. Het duurde even om daarvan te bekomen.

  Danny De Maesschalck

  "Lig niet wakker van Veljkovic"

  Liggen ze in het Waasland nog wakker van Operatie Propere Handen nu spelersmakelaar Dejan Veljkovic besliste om als spijtoptant alles uit de doeken te doen? "We zijn niet bevreesd voor zijn uitlatingen", zegt De Maesschalck.

   

  "Ik sta dagelijks tussen de spelers en ik weet dat er niets gebeurd is in de wedstrijd tegen KV Mechelen. Onze jongens zijn deze week ondervraagd en ik kan het alleen maar toejuichen dat iedereen aan de tand gevoeld wordt."

   

  "Onze spelers hebben in die bewuste wedstrijd helemaal niets gedaan. We hebben de rode loper zeker niet uitgerold voor KV Mechelen. Het is een wedstrijd die we absoluut wilden winnen, maar de resultaten van de wedstrijden daarna tonen dat we gewoon in een mindere periode zaten."

   

  "Ik lig dan ook niet wakker van de hele zaak. We laten het gerecht en de Belgische voetbalbond zijn werk doen."

  Onze spelers hebben in die bewuste wedstrijd helemaal niets gedaan. We hebben de rode loper zeker niet uitgerold voor KV Mechelen.

  Danny De Maesschalck

  "Fusie met Lokeren? Niet aan de orde"

  Sporza polste bij De Maesschalck ook nog of er plannen bestaan voor een fusie tussen Waasland-Beveren en Lokeren. "Op dit moment en de laatste jaren is daar totaal geen sprake van", zegt De Maesschalck.

   

  "Er zijn geen toenaderingspogingen geweest en er wordt ook niet over gedacht. Het is op dit moment gewoon niet aan de orde. Er zijn in België heel veel professionele clubs die keihard moeten werken om te kunnen blijven leven. Ons land is niet groot genoeg voor zoveel profclubs. Ik vecht voor mijn eigen club zoals iedereen dat zou doen."

   

  "Maar soms moet je wel het breder verhaal zien", beseft De Maesschalck wel. "In een emotiesport is dat niet zo evident. Als we onze competitie naar een hoger niveau willen tillen, moeten we nadenken over het aantal ploegen."