• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Gisteren Kazan in CL, morgen Maaseik in beker: "Mag geen excuus zijn"

  " "

  Stijn Dejonckheere zat met een dubbel gevoel na het verlies thuis tegen Kazan.

  Roeselare heeft gisteren een verdienstelijke match gespeeld tegen 's werelds beste volleybalteam: maar een punt halen tegen Zenit Kazan was toch te veel gevraagd. Stijn Dejonckheere vond het een geweldige ervaring. "Maar de focus ligt nu alweer op Maaseik in de beker van zaterdag."

  Kazan is de rijkste en beste volleybalclub ter wereld. De ambitie van Roeselare vooraf was dubbel: zich tonen en proberen een punt te pakken. "Om door te stoten in de Champions League moeten we zoveel mogelijk punten sprokkelen onderweg", zegt Dejonckheere bij Sporza.

   

  "Als we iets tegen Kazan wilden doen, dan moest het thuis gebeuren. Kazan begon niet met zijn sterkste opstelling en daarom gingen we vol voor een punt. De hoofdcoach was ook nog eens de tweede coach vandaag. De libero heeft eigenlijk de match gecoacht als probeersel of stage of zoiets."

   

  "Dat voel je in de gretigheid, maar voor ons was het een superaffiche. Ik vond ons in het begin gretiger." Roeselare blijft achter met een dubbel gevoel: "Dat setje pakken tegen Kazan was al een uitdaging.  We zijn er uiteindelijk weinig mee. We dachten dat een puntje mogelijk was. Maar anderzijds waren we toch ook realistisch: Kazan is een heel goeie ploeg."

   

  " Maar het gevoel is nu al op de belangrijke bekermatch tegen Maaseik van dit weekend gericht. Kazan is volledig afgesloten. Iedereen zat meteen in recuperatiemodus."

   

  Roeselare staat laatste in de poule na 3-2-verlies in Ankara op de eerste speeldag. "Maar op het einde van de poulefase kan er nog veel gebeuren. Ploegen die al zeker zijn, kunnen met andere opstellingen spelen. Kazan zal sowieso winnaar worden en dan is het vechten voor de tweede plaats. Daar geloven we nog in."

  "Vorm van de dag zal morgen tegen Maaseik in beker beslissen"

  Over naar zaterdag en de return in de halve finales van de beker: Roeselare verdedigt een 3-1-voorsprong. Is er genoeg voorbereidingstijd? "Fysiek wel, denk ik. We hebben de Supercup gewonnen op zondag, waarbij we zaterdag een match hadden in Achel. Dus dat mogen we niet als paraplu gebruiken."

   

  "Tactisch kennen we Maaseik al een beetje. En we hebben een heel scoutingsteam waarvan we de data vrijdag snel gaan verwerken."

   

  "Maaseik heeft dinsdag in de Champions League gespeeld. Dus die hebben iets meer rust en voorbereiding, maar dat mag zeker ons excuus niet zijn, mocht het niet lukken."

   

  Volgens Dejonckheere wordt het een dubbeltje op zijn kant: "We moeten 2 sets winnen in een gewone wedstrijd. Verliezen we, dan moeten we een golden set winnen."

   

  "Het is in Maaseik, dat is altijd onvoorspelbaar. We zijn even goed als Maaseik dit seizoen. De vorm van de dag zal beslissen. Het zal vechten worden voor elke bal."