• home
 • video
 • pas verschenen

  Allyson Felix verwelkomt prematuur baby'tje: "Elke dag sterker"

  " "

  Allyson Felix maakte haar zwangerschap niet publiek. Haar dochter werd 8 weken te vroeg geboren.

  Allyson Felix, de enige vrouw die 6 gouden olympische atletiekmedailles op haar erelijst heeft, is op haar 33e voor het eerst mama geworden: op 28 november - 8 weken vroeger dan gepland - kwam dochtertje Camryn ter wereld met een spoedkeizersnede.

  Felix heeft haar zwangerschap nooit publiek gemaakt. Na enkele tragere 400m-tijden in Polen en Frankrijk in juni vertelde ze enkel haar coach en haar broer en makelaar dat ze in verwachting was.

   

  Felix kwam pas gisteravond met het nieuws van de bevalling naar buiten. Door complicaties moest ze met spoed bevallen. Haar dochtertje ligt sindsdien op de neonatale intensive care, "waar ze elke dag sterker wordt". Moeder en dochter stellen het goed.

   

  "Ik probeer open te staan voor wat God in petto heeft voor mij en mijn familie", zegt de meest succesvolle atlete op het wereldpodium. "Ik voel me nog steeds nerveus en kwetsbaar. Maar ik voel me ook onverschrokken en opgewonden. Elke dag zit ik bij mijn dochter en zie ik haar vechten. Elke dag wordt ze sterker en mooier."

   

  Allyson Felix, die in Tokio 2020 mikt op een 5e deelname aan de Olympische Spelen, is de enige vrouw die 6 gouden OS-plakken heeft. In totaal telt ze 9 olympische medailles, een record dat ze deelt met de Jamaicaanse Merlene Ottey. Felix pakte ook 11 wereldtitels en stond 16 keer op het WK-podium.

  Tweets van kersvers mama Felix: