• home
 • video
 • pas verschenen

  Neuville én corijder Gilsoul in de prijzen op Gala Belgische Automobielfederatie

  De winnaars op het gala.

  Thierry Neuville is op de RACB Awards in Brussel voor de vijfde keer in zijn carrière verkozen tot Rijder van het Jaar. De vicewereldkampioen rally deelt de prijs deze keer met zijn corijder Nicolas Gilsoul. De Belgische tandem eindigde dit seizoen voor de vierde keer op de tweede plaats in het WK rally.

  Voor de eerste keer werden dus twee rijders verkozen tot "Driver of the Year". De verkiezing van Neuville wordt "logisch" genoemd en "bij deze editie stond de jury van autosportjournalisten er op dat Nicolas Gilsoul in de eer van zijn rijder mocht delen". "Zo efficiënt en sterk is de samenwerking tussen de twee leden van het WRC-rallyduo", klinkt het.

   

  Thierry Neuville en zijn rechterhand houden op die manier dus toch een prijs over aan 2018. Neuville en zijn kompaan wonnen 3 rally's en deden tot de laatste rally van het seizoen mee voor de wereldtitel. Uiteindelijk eindigde het Belgische duo op de tweede plaats.

   

  "Ik ben heel trots op wat we bereikt hebben, ook al is ons hoofddoel - de wereldtitel - niet gelukt", reageerde de laureaat. "We stonden lange tijd aan de leiding in het WK en we waren er dichter bij dan ooit."

   

  "Natuurlijk zijn we nog ontgoocheld, maar dat duurt niet al te lang. Dat mag ook niet, want eind januari is er al de Rally van Monaco. We moeten blijven vechten voor de wereldtitel. Dat ik deze prijs deel met Nicolas Gilsoul? Dat is zeer fijn. Ik heb hem altijd als zeer belangrijk beschouwd in mijn carrière."

  Dit jaar zijn er twee winnaars:

  Uitslag Driver of the Year 2018

  1. Thierry Neuville
      Nicolas Gilsoul
  3. Stoffel Vandoorne
       Laurens Vanthoor
  5. Dries Vanthoor

  Erelijst

  2018: Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul

  2017: Thierry Neuville

  2016: Thierry Neuville

  2015: Stoffel Vandoorne

  2014: Stoffel Vandoorne

  2013: Thierry Neuville

  2012: Stoffel Vandoorne

  2011: Thierry Neuville
  2010: Freddy Loix