• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Heeft de Noorse premier de aankondiging van Solskjaer bij United verklapt?

  Solskjaer is op dit moment aan de slag in eigen land bij Molde.

  Ole Gunnar Solskjaer wordt naar alle waarschijnlijkheid de tijdelijke opvolger van José Mourinho bij Manchester United. De Noorse ex-speler van de club werd gisteren in een filmpje als (tijdelijke) opvolger van José Mourinho voorgesteld. Niet veel later werd de aankondiging offline gehaald. Ook de Noorse premier sprak haar mond voorbij op Twitter.

  Solskjaer, 45 ondertussen, speelde 11 jaar voor Manchester United. Hij scoorde daarin 126 keer en hielp United in 1999 aan de Champions League door te scoren in de finale tegen Bayern München.

   

  Bijna 20 jaar na datum postte Manchester United gisteravond een filmpje van dat doelpunt op zijn officiële website met de mededeling dat Solskjaer de opvolger van Mourinho wordt.

   

  "Solskjaer wordt onze interim-manager 20 seizoenen nadat hij met dit doelpunt in Camp Nou de treble heeft verzekerd", klonk het bijschrift. Niet veel later werd de aankondiging offline gehaald door de club.

   

  Solskjaer is op dit moment aan de slag bij Molde, een Noorse eersteklasser. In 2014 probeerde hij het bij Cardiff City, maar hij kon de club niet in de Premier League houden.

  Premier Solberg is te enthousiast

  Ook de Noorse premier Erna Solberg sprak haar mond voorbij. Op Twitter feliceteerde ze Solskjaer met zijn benoeming tot interim-manager van Manchester United. "Wat een geweldige dag voor het Noorse voetbal", schreef ze. Waarna even later de tweet weer verdween.

  De tweet van de Noorse premier: