• home
 • video
 • pas verschenen

  KBVB beboet KV Kortrijk met 4.500 euro na incident in derby

  Het scorebord van KVK tijdens de match tegen Zulte Waregem.

  De Geschillencommissie van de voetbalbond heeft KV Kortrijk een boete gegeven van 6.000 euro, waarvan 1.500 euro met uitstel. Die straf krijgt de club voor het wangedrag van haar supporters in de derby tegen rivaal Zulte Waregem begin december.

  In die bekerwedstrijd van 4 december werd uit het supportersvak van KV Kortrijk een uitgebrande vuurpot gegooid richting Sammy Bossut, de doelman van Essevee.

   

  Scheidsrechter Verboomen legde de match een minuutje stil, zodat de stadionomroeper het thuispubliek tot kalmte kon aanmanen.     

   

  KV Kortrijk betreurt het incident, maar relativeerde de feiten op de zitting. Zo zouden de spelers niet het doelwit geweest zijn en ging het volgens de thuisploeg om een kartonnen voorwerp.     

   

  De Geschillencommissie legde uiteindelijk een boete van 6.000 euro op, die uiteenviel in drie luiken. Voor de feiten in de bekermatch werd 5.000 euro boete opgelegd, waarvan 1.500 euro voorwaardelijk. Daarnaast werd een boete van 1.000 euro met uitstel, daterend van 31 augustus, effectief gemaakt.  

  Nog boetes

  AA Gent moet 1.500 euro boete, waarvan 1.000 euro effectief omdat supporters op de 17e speeldag in Lokeren (2-2) pyrotechnisch materiaal gebruikten.

   

  Een vijftal rookpotten leidden tot een intense rookontwikkeling, waardoor de aftrap in het Daknam-stadion met een halve minuut vertraging gegeven werd.

   

  Lokeren keek aan tegen 2.500 euro boete, waarvan 2.000 effectief, maar de Waaslanders werden vrijgesproken, omdat ze konden aantonen dat de rookpotten enkel uit bezoekersvakken afkomstig waren..