• home
 • video
 • pas verschenen

  Quintana wordt leider van Movistar in de Tour: "We willen een grote ronde winnen"

  Nairo Quintana.

  Quintana won dit jaar een rit in de Tour.

  Movistar heeft zijn renners voor 2019 voorgesteld aan de pers. De Spaanse ploeg wil ook volgend jaar uitpakken met de drietand Nairo Quintana, Alejandro Valverde en Mikel Landa. Movistar wil in de grote rondes de dominantie van Sky doorbreken.

  Movistar beschikte afgelopen seizoen al over kopmannen Quintana, Valverde en Landa. In de grote rondes pakte het plan niet goed uit: Quintana (10e in de Tour en 8e in de Vuelta) ontgoochelde, ouderdomsdeken Valverde tekende voor het beste resultaat (5e in de Vuelta).

   

  In 2019 moet het trio voor betere resultaten zorgen. "Met Quintana mikken we op de Tour en de Vuelta", verklaarde ploegbaas Eusebio Unzué vandaag op de persvoorstelling. "Een grote ronde winnen, dat is een van de doelen van dit seizoen."

   

  "We blijven dromen, we blijven hard trainen en we willen ons grote doel bereiken", vulde Nairo Quintana aan. De Colombiaan won in 2014 de Giro en in 2016 de Vuelta, maar begint aan 2019 met een gele missie.

  Het programma van de kopstukken: