• home
 • video
 • pas verschenen

  Red Lions zijn door het dolle heen: "De nacht zal lang zijn"

  De Red Lions waren voor de gouden medaille naar India afgezakt en de Belgische hockeymannen hebben het geflikt. In de finale werd Nederland geklopt. Lees en bekijk hier de reacties uit het Belgische kamp.

  Van Doren: "Wat een karakter!"

  "Ik kan niet trotser zijn", zei Arthur Van Doren, de eerste Red Lion die voor de Sporza-microfoon verscheen. "We hebben het gewoon gedaan."

   

  "Heel even was er dat moment waarop je denkt dat het gedaan is, maar dat was toch niet. Om dan karakter te tonen zoals Florent van Aubel en Vincent Vanasch (zij beslisten de shoot-outs in het Belgische voordeel)... Zo'n sterk karakter, dat is gewoon waanzin. We zijn gewoon wereldkampioen!"

  Boon: "De nacht zal lang zijn"

  "Na de voorbije jaren is dit zo verdiend", reageert Tom Boon. "We hebben alles gegeven. Aanvallers winnen wedstrijden, verdedigers winnen toernooien. Defensief waren we onklopbaar."

   

  "Het was vandaag misschien niet de wedstrijd die iedereen wilde, het was geen mooie finale. Maar voor ons was dit de mooiste finale die het kon zijn met deze gouden medaille."

   

  "Het was zo spannend. Het kon niet uit onze handen gaan. We waren zo gemotiveerd. We wisten dat het vandaag voor ons was. Eindelijk een feestje. Een groot en verdiend feest. De nacht zal lang zijn."

  Luypaert: "We zullen nog veel wenen"

  "Het was zeker niet onze beste wedstrijd", analyseerde Loïck Luypaert. "Maar wat een einde. Enkele gasten werden al tweede op het EK en de Spelen en zijn nu wereldkampioen. Als sporter kun je daar alleen maar van dromen."

   

  "Het is een stap naar meer voor deze groep. Die jonge gasten waren waanzinnig vandaag. Dit is een bekroning voor de federatie die al lang werkt naar deze titel. Het is gedaan met de zilverwinkel, we gaan nu alleen nog voor goud."

   

  "We moeten nu even met onze voeten weer op aarde komen, maar het is prachtig. We zullen nog veel wenen samen vanavond."

  Kina: "Het feest zal nooit mooi zijn. Dat weet ik nu al"

  Nog meer Belgische reacties:

  McLeod: "Als je een fiets hebt, wilt je een auto en als je een auto hebt, wil je een Ferrari"

  Wegnez: "Derde keer is de goeie keer voor mij"

  Gougnard: "Heb veel steun gekregen van de ploegmaats"

  De Kerpel: "Dit is het beste gevoel ooit"

  Hendrickx: "Nu mogen alle remmen los"

  Vanasch: "Heb ik er 4 gestopt? Ik weet het al niet meer"

  Van Aubel: "We mogen eindelijk onszelf een gouden generatie noemen"