• home
 • video
 • pas verschenen

  Muyters: "Met WK turnen 2023 onze toppers laten schitteren voor eigen publiek"

  Minister van Sport Muyters wil het WK gymnastiek naar Vlaanderen halen.

  Minister van Sport Muyters wil het WK gymnastiek naar Vlaanderen halen.

  Vlaanderen stelt zich kandidaat om het WK artistieke gymnastiek in 2023 in Antwerpen te organiseren. Een bisnummer, want vijf jaar geleden werd het WK al eens in het Sportpaleis georganiseerd. "We willen onze atleten de kans geven te schitteren voor het thuispubliek."

  Antwerpen opnieuw kandidaat-gaststad

  Vlaams minister van Sport Philippe Muyters maakte vandaag bekend dat Vlaanderen zijn officiële kandidatuur voor de organisatie van het WK gymnastiek heeft ingediend bij de Internationale Gymnastiekfederatie. In mei 2019 valt de beslissing over de toewijzing van dat WK.

   

  Nu Nina Derwael een grote ster is aan het gymnastiekfirmanent, acht Muyters de tijd dan ook rijp om na vijf jaar het WK gymnastiek opnieuw naar Vlaanderen te brengen.

   

  "Zeker na het overweldigende succes op het laatste WK in Doha met als hoogtepunt een wereldtitel voor Nina Derwael op de brug en een knappe vierde plaats zowel allround als op de balk", zegt Muyters.

   

  "Deze bid is een opstap naar meer. We hebben al het WK wielrennen in 2021, en we organiseren ook al flink wat grote evenementen bij kleinere sporten. Dit past allemaal in een breder plaatje, met als doel om onze topsporters voor hun eigen publiek te laten schitteren."

   

  "Antwerpen is bovendien de ideale gaststad, want zij hebben al ervaring met de organisatie van een WK. Het Sportpaleis zal samen met de Lotto Arena instaan voor de accomodatie."

  Sportminister Philippe Muyters legt zijn initiatief uit: