• home
 • video
 • pas verschenen

  Chelsea belooft "hardste maatregelen" tegen antisemitische koren van fans

  " "

  Chelsea speelde gisteren 2-2 gelijk bij Vidi in Boedapest.

  Chelsea en zijn fans blijven negatief in het nieuws komen. Vorig weekend was er het racistische incident met City-speler Raheem Sterling, gisteren in de Europa League in Hongarije waren er antisemitische gezangen aan het adres van de Londense buren van Tottenham. De club van Eden Hazard belooft streng op te treden.

  Chelsea legde 4 supporters alvast een stadionverbod op, omdat ze vorige week de zwarte City-spelers racistische verwijten naar het hoofd slingerden. Sterling nam de media ook een gekleurde berichtgeving kwalijk. De affaire werd een nationale zaak.

   

  Op dat vuur gooiden enkele supporters gisteren nog wat olie in de Europa League-wedstrijd bij Vidi in Boedapast, waar Chelsea 2-2 gelijkspeelde. Ze viseerden met hun gezang de fans van Tottenham en gebruikten daarbij antisemitische uitdrukkingen. Tottenham wordt door de fans van de andere clubs gezien als een Joodse club.

   

  Chelsea reageerde ferm en beloofde "de zwaarst mogelijke maatregelen" te nemen: "Antisemitisme en elke andere vorm van haat gelinkt aan ras of religie wordt verafschuwd door de club en de overgrote meerderheid van zijn supporters", klinkt het in een mededeling.

   

  "Dit heeft geen plaats bij Chelsea. Elke persoon die over niet voldoende intelligentie beschikt om deze simpele boodschap te begrijpen en die de club te schande maakt door antisemitische of racistische handelingen of leuzen zal te maken krijgen met de hardst mogelijke maatregelen van de club."

   

  Chelsea neemt de zaak ter harte. Zijn voorzitter, Roman Abramovitsj, is ook joods. Begin 2018 lanceerde het al een sensibiliseringscampagne tegen antisemitisme. Verschillende religieuze en antidiscriminatiegroeperingen hadden hun ongenoegen al laten blijken bij de club na de gezangen van gisteren.