• home
 • video
 • pas verschenen

  Nibali kiest voor Giro en Tour: "Giro-winst is het grote doel"

  Vincenzo Nibali.

  Nibali aast op de zege in eigen land.

  De Ronde van Italië en de Ronde van Frankrijk mogen volgend jaar Vincenzo Nibali (34) verwelkomen. De Italiaan van Bahrein-Merida kiest voor de Italiaans-Franse dubbel. "Het parcours van de Giro en de Tour bevalt me", klinkt het.

  Vincenzo Nibali liet vorig jaar de Giro links liggen en mikte op de Tour. Daar werden zijn kansen gefnuikt door een aanrijding op Alpe d'Huez. Nibali trok uiteindelijk nog naar de Vuelta, maar kon daar geen potten breken.

   

  Op de ploegvoorstelling van Bahrein-Merida heeft de Italiaan zijn plannen voor volgend seizoen uit de doeken gedaan. De dubbel Giro-Tour staat net als in 2016 op het menu. Dat jaar won hij de Giro.

   

  "Ik heb de knoop doorgehakt. Ik zal weer die twee rondes rijden. Het winnen van de Giro is het grote doel", klinkt het bij Nibali, die naast de Giro (2013 en 2016) ook de Tour (2014) en de Vuelta (2010) won. "Het parcours van de Giro en de Tour bevalt me. Daarom heb ik voor deze dubbel gekozen."