• home
 • video
 • pas verschenen

  Clement: "Laten zien dat nederlaag tegen Sarpsborg accident de parcours was"

  Philippe Clement.

  Stoot Genk door naar de volgende ronde?

  In de Europa League heeft Racing Genk nog één puntje nodig om te overwinteren. Dat doel moet het veiligstellen tegen Sarpsborg, nota bene de club die Genk dit seizoen een zeldzame nederlaag kon aansmeren. "Er is revanchegevoel genoeg binnen de groep", stelt T1 Philippe Clement.

  "Dit wordt onze 32e wedstrijd van het seizoen"

  Voor Racing Genk is het morgen erop of eronder. Het begint als groepsleider aan de laatste speelronde en een puntje volstaat voor de kwalificatie. "Het is een goeie situatie als je met een punt genoeg hebt", weet Philippe Clement.

   

  "We staan eerste, maar we moeten een resultaat halen. Dat is niet evident tegen een fysieke ploeg. Uit de heenmatch hebben we geleerd dat zij agressiever waren dan wij. Het was een beetje mannen tegen jongens."

   

  "Daar heeft de groep lessen uit moeten trekken. Als je die duels niet aangaat en niet genoeg wint, dan kom je altijd in de problemen. Er is revanchegevoel genoeg binnen de groep. Dat voel ik ook."

   

  "Dit wordt onze 32e wedstrijd van het seizoen. We hebben er twee verloren: tegen Cercle en ginds tegen Sarpsborg. Ik denk dat dat genoeg zegt. De groep wil laten zien dat het een accident de parcours was, dat het te maken had met de omstandigheden. Dat we het thuis kunnen rechtzetten met de kwalificatie, dat zou fantastisch zijn."

  Bekijk het verslag van de heenmatch (3-1):

  Het gesprek met Philippe Clement: